
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin davada dikkat çeken bir karara imza attı. Mahkeme, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen kurultayın iptaline hükmederken, mevcut Genel Başkan Özgür Özel yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.
Kararda, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve önceki yönetimin görevi devralması gerektiği belirtildi.
Mahkeme, kurultay sürecinin parti içi demokrasi, eşitlik ve serbest irade ilkelerine aykırı şekilde gerçekleştiğini değerlendirerek hem 38. Olağan Kurultay’ın hem de 8 Ekim 2023 tarihinde yapılan İstanbul İl Kongresi’nin “kesin hükümsüz” sayıldığını ifade etti.
Kararın gerekçesinde; ceza soruşturmaları, tanık beyanları, MASAK raporları ve resmi belgeler doğrultusunda bazı delegelerin oy tercihlerinin menfaat ilişkileriyle yönlendirildiği kanaatine varıldığı belirtildi.
Bazı delegelere para verildiği, iş ve siyasi görev vaatlerinde bulunulduğu, ayrıca oy pusulalarının fotoğraflarının istenmesiyle gizli oy ilkesinin ihlal edildiği yönündeki iddialar da mahkeme kararında yer aldı.
Mahkeme ayrıca, daha sonra yapılan olağan ve olağanüstü kurultayların, önceki süreçte oluştuğu belirtilen “mutlak butlan” durumunu ortadan kaldırmayacağını vurgulayarak, kurultay öncesindeki hukuki duruma dönülmesine hükmetti.
.png)
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
E. Başbakan Binali Yıldırım KKTC’de…
İsmail Kahraman Çorum'dan Konuştu: …
Çorum Belediyesi'nden Pazar Yerleri…
Çorum'da Korkutan Yangın! Orman ve …
Galatasaray - Çorum FK Maçı Saat Ka…
İnsani Değerler Platformu'nda Görev…
En Düşük Emekli Maaşı 23 Bin 552 TL…
Çorum Belediyesi 15 Temmuz
Çorum Şehir Stadyumu Süper Lig'e Ha…
15-18 Yaş Arasındaki Çocuklara Müeb…
Çorum'da Tarihi An! 600 Çocuk 60 Sa…
Ahıskalı ve Fındıkçı Ailelerinin Mu…
Çorum'da "15 Temmuz Anma Çadırı" Zi…
Mustafa Alagöz: "15 Temmuz, Milleti…
Çorum FK'da Forma Çılgınlığı! Bir G…
Ahbap Derneği Çalışanlarına Operasy…
Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında K…
Çorum'da Silahlı Saldırı! Kale Maha…
Çorum FK "Aubameyang Çorum'u Beğenm…
Çorum FK'dan Sağ Bek Takviyesi! Hüs…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET