Saadet Partisi Çorum İl Teşkilatı tarafından düzenlenen “Adalet Sofraları” programı kapsamında Çorum’da konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arıkan, son günlerde tartışma konusu olan yeni trafik düzenlemesine sert tepki gösterdi.
Arıkan yaptığı açıklamada, trafik cezalarına yönelik düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uzun tartışmaların ardından kabul edildiğini belirterek muhalefetin itirazlarına rağmen yasanın Meclis’ten geçtiğini söyledi.
Düzenlemenin vatandaşın aleyhine olduğunu savunan Arıkan, şu ifadeleri kullandı:
“Muhalefetin büyük çaba göstermesine rağmen yeni bir trafik cezası düzenlemesi Meclis’ten geçirildi. Bu yasanın hazırlanması ve kabul edilmesi yaklaşık 4-5 ay sürdü. Ancak görüyoruz ki vatandaşın aleyhine olacak düzenlemeleri hayata geçirmek konusunda büyük bir kararlılık var. Vatandaşın yükünü hafifletecek adımlar yerine yeni cezalar gündeme getiriliyor.”
Arıkan, trafik denetimlerine yönelik eleştirisini ise şu sözlerle dile getirdi:
“Dünyada bütün radarlar hipersonik füzelere odaklanmışken, bizdeki radarlar vatandaşın cebine kilitlenmiş durumda.”
Dünyada radar sistemlerinin güvenlik tehditlerini izlemek için kullanıldığını belirten Arıkan, Türkiye’de ise radar uygulamalarının vatandaşın cebini hedef aldığını savundu.
“El alem radar ekranlarında kıtalar arası füzeleri, bombaları takip ederken biz radarla araç plakası kovalamanın derdine düştük. Araç ekranı fabrika çıkışlı olmazsa ceza yazılacakmış. Araç içi aksesuarlarla bütçe açığını kapatmaya çalışıyorlar. O kadar büyük sıkıntı içerisindeler ki vatandaşın cebini trafik cezalarıyla doldurma gayreti içerisindeler.”
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
E. Başbakan Binali Yıldırım KKTC’de…
İsmail Kahraman Çorum'dan Konuştu: …
Çorum Belediyesi'nden Pazar Yerleri…
Çorum'da Korkutan Yangın! Orman ve …
Galatasaray - Çorum FK Maçı Saat Ka…
İnsani Değerler Platformu'nda Görev…
En Düşük Emekli Maaşı 23 Bin 552 TL…
Çorum Belediyesi 15 Temmuz
Çorum Şehir Stadyumu Süper Lig'e Ha…
15-18 Yaş Arasındaki Çocuklara Müeb…
Çorum'da Tarihi An! 600 Çocuk 60 Sa…
Ahıskalı ve Fındıkçı Ailelerinin Mu…
Çorum'da "15 Temmuz Anma Çadırı" Zi…
Mustafa Alagöz: "15 Temmuz, Milleti…
Çorum FK'da Forma Çılgınlığı! Bir G…
Ahbap Derneği Çalışanlarına Operasy…
Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında K…
Çorum'da Silahlı Saldırı! Kale Maha…
Çorum FK "Aubameyang Çorum'u Beğenm…
Çorum FK'dan Sağ Bek Takviyesi! Hüs…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET