MB Başkanı Erdem Başçı'dan flaş açıklama!

Ekonomi 11 Mart 2015 23:35
Videoyu Aç MB Başkanı Erdem Başçı'dan flaş açıklama!
A
a

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleştirilen kabul yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin ardından Saray'dan ilk olarak Erdem Başcıydı ayrıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise yaklaşık yarım saat daha Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kaldı.

130 SAYFALIK BRİFİNG

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın, Erdoğan'a yaptığı 130 sayfalık "Ekonomik" Gelişmeler" başlıklı sunum, Merkez Bankasının internet sitesinde yayınlandı.

SUNUM İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), para politikası duruşunun enflasyon beklentilerinin en önemli belirleyicilerinden biri olduğunu bildirdi.

TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın, Cumhurbaşkanı Eroğana yaptığı 130 sayfalık "Ekonomik Gelişmeler" başlıklı sunum, bankanın internet sitesinde yayınlandı.

Sunumda, para politikası duruşunun enflasyon beklentilerinin en önemli belirleyicilerinden biri olduğu kaydedildi.

PİYASA FAİZLERİNİ DÜŞÜRMENİN YOLU

Piyasa faizlerini düşürmenin yolunun, istikrar ve güven artırıcı adımlar, mali disiplin (kamu borç yükünün hafifletilmesi) ve fiyat istikrarına odaklı bir para politikası duruşunun olduğu aktarılan sunumda, "Bu yolla enflasyon beklentileri ve enflasyon risk primi düşeceğinden piyasa faizleri kademeli olarak düşebilir" ifadeleri kullanıldı.

Yapısal reformların tasarrufları, geleceğe ilişkin güveni ve istikrarı daha da artıracağı aktarılan sunumda, bu yolla yatırım eğiliminde ilave bir artış sağlanabileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan bu akşam Beştepe'de yapılan görüşme ile ilgili bir açıklama yapıldı.

 

Açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan ve Merkez Bankası  Başkanı Sayın Erdem Başçı’yı kabul etmiş ve ekonomik gelişmelerle ilgili bilgi almıştır. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından Yiğit Bulut ve Cemil Ertem’in de hazır bulundukları görüşmede, küresel piyasalardaki gelişmeler ve bunların etkileri değerlendirilmiştir.

Türkiye’de ekonominin temellerinin son derece sağlam olduğuna işaret edilen görüşmede, güçlü ve dengeli büyüme hedefleri doğrultusunda uygulanmakta olan politikalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın faiz ve üretime yönelik hassasiyetleri üzerinde durulmuştur.

2023 VURGUSU

Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda mevcut güven ve istikrar ortamımının titizlikle muhafaza edilmesi gerektiğinin altı çizilmiştir.

Tüm ekonomik  birimler tarafından, sürecin yakından izlendiği, gerekli tedbirlerin alınmakta olduğu ifade edilmiştir."

Kaynak : AA


Kaynak : Haber7, AA

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam