Meclis üyesi ve vekilin Muhsin Yazıcıoğlu tartışması

Politika 10 Nisan 2013 13:03
A
a

MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola ile Atakum Belediyesi Başkanvekili Hayri Erdönmez arasında yaşanan sözlü tartışma, meclis üyelerinin araya girmesi ile büyümeden önlendi.

Belediye Meclisi'nde Muhsin Yazıcıoğlu tartışması
ZEKERİYA FIRAT | SAMSUN - 09.04.2013 17:25
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı ikinci ortak komisyon toplantısında MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola ile Atakum Belediyesi Başkanvekili Hayri Erdönmez arasında BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu isminin bir parka verilip verilmemesi konusunda tartışma yaşandı.

    Toplantı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır’ın meclis başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Doğaltaş Yapı Elemanları Üretim Tesisleri'nde üretim fazlası ürünlerin yurt içine ve dışına satışının yapılması için belediye bünyesinde kurulması öngörülen iktisadi işletme hakkındaki teklif görüşülerek karara bağlandı. Daha sonra Tekkeköy ilçesinde bazı sokak isimlerinin değiştirilmesi hakkındaki teklif görüşüldü. 

    MHP'Lİ KOLA'DAN İSİM ÇIKIŞI 

    Görüşmeler sırasında gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola, Samsun’un İlkadım ilçesinde yer alan Kireçtepe Çocuk Parkı'na BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin verildiğini belirterek, söz konusu parkın çevre düzenlemesinin yapılması için belediye meclisine 2010 yılında önerge verdiklerini ancak çevre düzenlemesinin aradan geçen 3 seneye rağmen yapılmadığını söyledi. Söz konusu parkın durumunun BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismine yakışmadığını söyleyen MHP Meclis Üyesi Kola, “İlkadım Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi bu konuya sahip çıkmıyor. Bu durum bizi üzüyor. Öyle parklara isimler veriyoruz ki, baktığınızda Muhsin Yazıcıoğlu ismi çok daha iyi yerlerde olması gerektiğini düşünüyoruz. Merhum Yazıcıoğlu son derece önemli bir devlet adamıydı." dedi.

    "O DÖNEMDEKİ HERKESTEN RAHATSIZLIK DUYUYORUM"

    Daha sonra konuşan Atakum Belediye Başkanvekili Hayri Erdönmez ise BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nu devlet adamı olarak görmediğini söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu isminin bir parka verilmesini doğru bulmadığını kaydeden Atakum Belediyesi Başkanvekili Hayri Erdönmez, “Benim gözümde Türkiye ölçeğinde bunlar aklanmış insanlar değil. Önce kendileri 1980 olaylarında meydana gelen Kahramanmaraş ve Çorum olaylarının hesabını vermeli. Bu olayların bu kişilerle bağlantılı olduğunu düşünüyorum. O dönemdeki jenerasyonda ki herkesten rahatsızlık duyuyorum." şeklinde konuştu. 

    MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola ile Atakum Belediyesi Başkanvekili Hayri Erdönmez arasında yaşanan sözlü tartışma, meclis üyelerinin araya girmesi ile büyümeden önlendi.
Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam