
Memur-Sen Konfederasyonu tarafından bu yıl Çorum’da düzenlenecek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü programı öncesinde Öğretmenevi’nde kapsamlı bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi Fatih Okumuş ile Diyanet-Sen Çorum İl Temsilcisi İsmail Şanal katıldı.
Programda konuşan Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi Fatih Okumuş, Memur-Sen’in her yıl farklı bir şehirde düzenlediği 1 Mayıs programının bu yıl Çorum’da yapılacağını belirterek, organizasyonun şehir adına büyük önem taşıdığını söyledi.
Okumuş, Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 15 bin kişinin Çorum’a geleceğini ifade ederek, “Bu organizasyon Çorum’un tanıtımı açısından önemli bir fırsat olacak. Dünyanın merkezinde, emeğin ve dayanışmanın sesi yükselecek” dedi.
.jpg)
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız ise yaptığı açıklamada, Memur-Sen’in geleneksel 1 Mayıs programını bu yıl Çorum’a taşıdıklarını belirterek, tüm vatandaşları Saat Kulesi Meydanı’na davet etti.
Yıldız, “1 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da tüm Türkiye Çorum’da, dünyanın merkezinde buluşacak” ifadelerini kullandı.
1 Mayıs’ın yalnızca bir kutlama değil; emeğin, alın terinin ve adaletin sesi olduğunu vurgulayan Yıldız, şu değerlendirmelerde bulundu...
“1 Mayıs bizim için çok önemlidir. Kamu çalışanları, işçiler, emekliler ve emeğinin peşinde olan herkes için çok kıymetlidir. Bu kadim şehir, tarihte ilk yazılı barış anlaşmasının yapıldığı topraklardır. Dolayısıyla ‘Dünyada Barış ve Adalet’ mottosunun bu şehirden yükselmesini çok anlamlı buluyoruz.”
.jpeg)
Basın toplantısında küresel adaletsizliklere de dikkat çeken Ali Yıldız, Gazze’de yaşanan insanlık dramına değinerek sert mesajlar verdi.
“Sadece işçinin ve memurun hakkını değil, mazlum coğrafyaların sesini de savunuyoruz” diyen Yıldız, şöyle konuştu:
“Gazze’den Lübnan’a kadar uzanan siyonist saldırılara, insanlığı açlığa ve sömürüye mahkum eden kapitalist düzene karşı itirazımızı Çorum’dan yükselteceğiz. Soykırımlara, savaşlara ve küresel adaletsizliğe hayır diyeceğiz. Gazze ve Filistin’deki kardeşlerimizin sesi de bu meydandan tüm dünyaya duyurulacak.”
Basın toplantısının ardından Ali Yıldız, Çorum İnsani Değerler Platformu bünyesinde bulunan yaklaşık 60 sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle de bir araya geldi.
Toplantıda 1 Mayıs programının detayları görüşülürken, Çorum’daki sivil toplum kuruluşlarının ortak bir iradeyle programa destek vermesi kararlaştırıldı.
Program kapsamında Çorum İl Müftülüğü’nü de ziyaret eden Ali Yıldız, din görevlileri ve müftülük çalışanlarıyla görüşerek, emeğin ve dayanışmanın sesi olmak için tüm çalışanları 1 Mayıs’ta meydanda olmaya davet ediyoruz dedi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
E. Başbakan Binali Yıldırım KKTC’de…
İsmail Kahraman Çorum'dan Konuştu: …
Çorum Belediyesi'nden Pazar Yerleri…
Çorum'da Korkutan Yangın! Orman ve …
Galatasaray - Çorum FK Maçı Saat Ka…
İnsani Değerler Platformu'nda Görev…
En Düşük Emekli Maaşı 23 Bin 552 TL…
Çorum Belediyesi 15 Temmuz
Çorum Şehir Stadyumu Süper Lig'e Ha…
15-18 Yaş Arasındaki Çocuklara Müeb…
Çorum'da Tarihi An! 600 Çocuk 60 Sa…
Ahıskalı ve Fındıkçı Ailelerinin Mu…
Çorum'da "15 Temmuz Anma Çadırı" Zi…
Mustafa Alagöz: "15 Temmuz, Milleti…
Çorum FK'da Forma Çılgınlığı! Bir G…
Ahbap Derneği Çalışanlarına Operasy…
Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında K…
Çorum'da Silahlı Saldırı! Kale Maha…
Çorum FK "Aubameyang Çorum'u Beğenm…
Çorum FK'dan Sağ Bek Takviyesi! Hüs…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET