Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ziyaret etti

ÇORUM 4 Mayıs 2016 17:28
Videoyu Aç Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ziyaret etti
A
a

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,Çorum şube başkanı Ahmet Saatci, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ziyaretinde Gündeme ilişkin istişarelerin yapıldığı ziyarette STK'ların ve Memur Sen sendikasının Türkiye'nin gelişiminde oynadığı role vurgu yaptı. Başkan Külcü , çalışmalarından ötürü Memur-Sen Konfederasyonu'na teşekkürlerini iletti.

Çorum Eğitim Bir-Sen tarafından düzenlenen "Büyük Türkiye İçin Zirveden Ufuklara" Programına Ak Parti İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu,
Ak Parti İl Başkan yardımcısı Adem Oğuzhan Kaya,Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın ve İl Müdürleri,Sendikaların İl ve İlçe Başkanları,STK Temsilcileri, sendika üyeleriyle bir araya geldi.

Memur Sen olarak 950 bini aşan üye sayısını, 1 milyona ulaştırmak için çalıştıklarını söyleyen Ali Yalçın, Memur Sen olarak Türkiye'nin zor zamanlarında her daim milletin yanında açıktan rol aldığını söyledi .

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın,Çorum şube başkanı Ahmet Saatci, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ziyaretinde Gündeme ilişkin istişarelerin yapıldığı ziyarette STK'ların ve Memur Sen sendikasının Türkiye'nin gelişiminde oynadığı role vurgu yaptı. Başkan Külcü , çalışmalarından ötürü Memur-Sen Konfederasyonu'na teşekkürlerini iletti.​


TOPLANTIDAN KISA KISA NOTLAR.

1 Nolu Afra kültür merkezinde  yapılan toplantının açılış konuşanmasında Eğitim-Bir-Sen Çorum İl Başkanı Tahir  Eşkil'in açılış konuşmasıyla başladı.Eğitim- Bir-Sen kurucusu Mehmet Akif İnan’ı ve şehitleri anarak başlayan sinevizyon gösterisi, “Mehmet Akif İnan’ın ifade ettiği gibi ‘Sırtımız doğuda, gözümüz gönlümüz bütün cihanda yeniden büyük Türkiye diyerek yola çıktığımız medeniyet yolculuğumuzda zirveden yeni ufuklara hedefiyle’ sözüyle ülke genelinde Eğitim-Bir-Sen 400 bin, Memur-Sen ile 1 milyon eşiğini aşmak üzereyiz. Türkiye’nin en büyük sendikası diyerek sözlerine devam etti.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, siyasal ve ekonomik istikrarın sürmesini istediklerini belirterek, “Biz her zaman milli iradeye sahip çıktık, bundan sonra da sahip çıkacağız. Biz kardeşlik ve istikrardan yanayız. Toplumsal barışı ve istikrarı hedef alan kim varsa karşısındayız” dedi.

“1 Milyon Üye” hedefiyle başlatılan teşkilat buluşmaları kapsamında Çorum’da teşkilatla bir araya gelen Ali Yalçın, sadece Memur-Sen üyeleri için değil, tüm kamu çalışanları için mücadeleler verdiklerini ve büyük kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

‘1 Milyon Üye’ hedefiyle yollarına devam ettiklerini kaydeden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:“Herkes için kazanan teşkilatın, bir sendikal duruşun, herkesi kazanabileceğinden hareketle ‘Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye ve Hedef 1 Milyon Üye’ diyerek yola revan olduk. Bir ay içerisinde 7 ekiple 81 ilde, teşkilatımızla ve üyelerimizle buluşmak, sendikamıza yeni halkalar eklemek, yeni 1'leri  alt alta değil yan yana dizebilmek önemlidir.

Genel Başkan Ali Yalçın herşey 1 'le başlar,yan yana koyduğumuz  111’i 1 milyon 111 bin yapabilme yolculuğumuzu teşkilatımızla paylaşmak için yola çıktık dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenen yaz kıyafeti genelgesi için hükümete çağrıda bulunarak, “Hükümet olarak yayınladığınız kılık kıyafet eksenli son genelge olsun” dedi.


 Hükümetten kılık kıyafet konusunda bir daha genelge yayınlamamasını isteyen Yalçın, “Bir daha genelge yayınlamayın. Yönetmeliği değiştirin. Kenan Evren’in 82 model yönetmeliğini değiştirin. Bizi Batı’daki, diğer ülkelerdeki muadillerimizle aynı sınıfta değerlendirip, ne giyeceğine karar verebilecek insan sınıfına yükseltin. Üniversitedeki öğretim elemanımız serbest kıyafetle gittiğinde kamusal alan ihlal olmuyor. Milletvekili Meclis’e sakallı gittiğinde kamusal alan ihlal olmuyor, peki ben okula sakallı gittiğimde kamusal alan nasıl ihlal oluyor? Onun için bu antidemokratik yönetmeliği değiştirmenin zamanı gelmiştir.

Yalçın bundan hikmet falan aramayın, bunun alıcısı yok. İtibarı olmayan bir yönetmelikle bize itibar falan katamazsınız. Hırvatlar’ın icat ettiği kravatı boynumuza taktığımıza bizi değerli hissettirdi diye düşünebilirsiniz, bizim yakamızı bir araya getirmek istiyorsanız bizim ücretlerimize dokunun. Dolayısıyla yakamızı bir araya getirmenin yolu kravatı sıkıştırmaktan geçmemeli. Bu kravatta bir keramet falan yok. Devletin dili olabilir, üst bürokrasi için geçerli olabilir, diploması için bunda bir hikmet aranabilir ama 40 derecelik sıcakta sınıfta klimasız ortamda öğretmeni bu işkence ile test etmeyin



 




 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam