Mesele Kürtçe değil Kayyum!

Güncel 13 Eylül 2016 10:17
Videoyu Aç Mesele Kürtçe değil Kayyum!
A
a

Kayyum'un anlaşılmaz uygulaması Kürtçe krizi çıkardı.Mesele Kürtçe Değil,,Mesele Terör Anlamadın mı Kayyum Bey

Ağrı’nın Diyadin İlçe Belediyesi’ne Kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Mekan Çeviren, DBP (Demokratik Bölgeler Partisi)’li belediyenin astığı Kürtçe tabelayı söktü. 

Bölge halkı HDP’ye olan desteğini çektiğini, halka Kayyum atanan belediyelerin önünde toplanma çağrısı yapan HDP’li vekilleri yalnız bırakarak göstermişti.

Kayyum kararını değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise “Orada hizmet eden arkadaşlarımız belediyeciliğin ne olduğunu gösterecekler” diyerek, bölgede yaşanacak gelişmeler için bölge insanının umutlarını artırdı.

Bu gün yaşanan bir gelişme ise, bölgede artık devlet tarafından bizzat halkın muhatap alındığı bir süreç başladığı gerçeğine adeta soğuk duş etkisi yaptı.

Ağrı’nın Diyadin İlçe Belediyesi’ne Kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Mekan Çeviren, DBP (Demokratik Bölgeler Partisi)’li belediyenin astığı Kürtçe tabelayı söktü.

PKK Terörü’ne tepkinin Kürt Halkı’nın dilinden çıkartılması bölge halkı tarafından tepkiyle karşılandı.

HABER10’a yıllardır PKK’nın Kürt Halkı’nı “dil” kavramı üzerinden kışkırttığı gerçeğini vurgulayan vatandaşlar, yapılan uygulamanın halkı yeniden PKK’nın kucağına itmek olduğunu dile getirdiler. 

Bu tarz uygulamaların, bölgede HDP’nin politikalarına yağ sürdüğünü belirten vatandaşlar, PKK’dan kurtulacağız derken, bölgenin sosyolojisini ve gerçeğini görmezden gelmek buralara huzur getirmez, HDP ve PKK bunu kullanacaktır diyerek, yanlışa dikkat çektiler.

Sosyal Medyada ise yapılan uygulamaya bir çok vatandaşın samimi şekilde tepki gösterdiği, bunun yanında HDP ve PKK destekçisi hesaplarınsa, uygulama üzerinden vatandaşları kışkırttığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün Twitter hesabından bir çok dil ile birlikte Kürtçe olarak da bayram mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı’nın böyle anlamlı bir mesaj yayınladığı günde yapılan uygulama, akıllara Kayyumlar’ın hassasiyetlerinin devletin en tepesi ile ne kadar örtüştüğü sorusunu getirdi.

Bölge halkının HDP ve PKK’dan desteğini çekmesinde AK Parti Hükümetleri’nin dil ve kültür çerçevesinde getirdiği özgürlük alanlarının etkili olduğu su götürmez bir gerçekken, Kayyumlar eliyle kaldırılan Kürtçe tabelalar ile ilgili nasıl bir adım atılacağı merak konusu...

kayyum kürtçe tabela ile ilgili görsel sonucu

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam