Metalist-Trabzon maçı

Spor 18 Eylül 2014 23:03
Videoyu Aç Metalist-Trabzon maçı
A
a

METALİST-TRABZONSPOR: 1-2 UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Trabzonspor, L Grubu'nda ilk maçını bu gece deplasmanda Metalist Kharkiv ile oynuyor.

SAAT: 22.05
HAKEM: Tom Herald

METALİST: Goryainov, Villagra, Torsiglieri, Pshenychnykh, Gueye, Bolbat, Cleiton Xavier, Krasnopyorov, Kobin, Homenyuk, Jaja

TRABZONSPOR: Onur, Zeki, Belkalem. Papadopoulos, Musa, Sefa, Medjani, Constant, Salih, Waris, Cardozo

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Ukrayna'nın doğusunda yaşanan olaylar nedeniyle batıdaki Lviv kentindeki Lviv Arena'da oynanan mücadeleyi bordo-mavililer 2-1 kazandı.

Trabzonspor karşılaşmanın 25. dakikasında yeni transferlerinden Kevin Constant'ın golü ile öne geçerken, Metalist'in beraberlik golü 61. dakikada Volodomir Gomenyuk ile geldi. Bordo-mavililer 90+4. dakikada Papadopoulos'un golü ile üstünlüğü yakaladı ve rakibine şok yaşattı.

Bu sonucun ardından bordo-mavililer gruba 3 puanla başladı. L Grubu 2. hafta mücadelesinde Trabzonspor evinde Legia Varşova ile karşılaşacakken, Metalist ise deplasmanda Lokeren'e konuk olacak.

6 YABANCI İLK 11'DE

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında deplasmanda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımına konuk olan Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodziç, kadroya aldığı 7 yabancı oyuncusundan, 6'sını ilk 11'de oynattı.

Metalist Kharkiv karşısına çıkan bordo-mavililerde, Carl Medjani, Essaid Belkalem, Avraam Papadopoulos, Kevin Constant, Majeed Waris ve Oscar Cardozo ilk 11'de sahaya çıkan yabancı oyuncular olurken, Mustapha Yatabere yedek kulübesinde oturdu. Karadeniz ekibinde, sakatlığı nedeniyle yabancı oyunculardan sadece Jose Bosingwa, maç kadrosunda yer almadı.

Ligin ilk haftasındaki Kayseri Erciyesspor maçında 3 yabancı, Fenerbahçe maçında ise 5 yabancı oyuncuyla sahaya çıkan bordo-mavililerde, teknik direktör Vahid Halilhdoziç, bu kez UEFA Avrupa Ligi'nde yabancı kontenjanının olmaması nedeniyle maçta 6 oyuncusuna görev verdi.

Teknik direktör Halilhodziç, ilk 11'de, Fenerbahçe maçından farklı olarak Fatih Atik'in yerine Sefa Yılmaz'ı, Yatabare'nin yerine de Cardozo'yu tercih etti.

PAPADOPOULOS SAHAYA ÇIKTI

Trabzonspor'un Yunan oyuncusu Papadopoulos, bordo-mavili takım forması altında ilk maçına çıktı.

Fenerbahçe maçında ilk kez maç kadrosuna giren ancak yabancı oyuncu kontenjanına takılan tecrübeli oyuncu, Metalist Kharkiv maçıyla yeni takımında formayla buluştu.

Papadopoulos, savunmanın ortasında Mustafa Yumlu'nun yokluğunda Cezayirli oyuncu Belkalem ile görev yaptı. Fenerbahçe maçında stoperde oynayan Mustafa Akbaş ise kadroda yer almadı.

CARDOZO FORMASINI GİYDİ

Trabzonspor'da Paraguaylı oyuncu Oscar Cardozo, sakatlığının sona ermesinin ardından formasına kavuştu.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda deplasmanda Rostov ile oynanan karşılaşmada sakatlanan ve ligde ilk iki hafta forma giyemeyen Cardozo, iki maç aradan sonra forma giydi.

Teknik direktör Halilhdoziç, Cardozo'yu sahaya sürürken, Fenerbahçe maçında ilk 11'de görev verdiği Yatabare'yi yedek soyundurdu.

CONSTANT HESABI AÇTI

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Trabzonspor rakibine oranla daha etkili bir oyun ortaya koyarken, bordo-mavili ekip aradığı golü de 25. dakikada buldu.

Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda, Sefa Yılmaz'ın güzel ortasına altıpasın içinde hafif sol çaprazda, Kevin Constant kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlara gönderdi. Trabzonspor 1-0 öne geçti.

ONUR İZİN VERMEDİ

Bu dakikadan sonra rakip yarı alanda daha fazla adamla yer almaya başlayan Metalist Kharkiv, 40. dakikada Zeki Yavru'nun hatası ile çok önemli bir pozisyon yakaladı.

Zeki Yavru'dan kaptığı topla hızlı hücumu başlatan Cleiton Xavier, pasını sol çaprazdaki arkadaşı Jaja Coelho'ya verdi ve 3 kişi arasındaki Jaja Coelho, yerden pasını ceza sahası önüne çıkardı. Topla buluşan Cleiton Xavier'in uzak kale direği dibine yaptığı harika plaseyi, Onur Kıvrak son anda parmaklarının ucuyla kornere gönderdi.

İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve Trabzonspor soyunma odasına 1-0 önde gitti.

METALIST BASTIRDI, ATTI

İkinci yarıda beraberlik için daha etkili ataklar geliştirmeye başlayan Ukrayna temsilcisi, yaptığı baskının meyvesini de 61. dakikada aldı.

Sağ kanatta Cristian Villagra'nın ortasını arka direkte Vasyl Kobin kafayla kale önüne doğru çevirdi. Altıpasın içinde kaleye çok yakın bir noktada Volodymyr Homenyuk, kafayla topu ağlara gönderdi ve maça beraberlik geldi.

YATABARE MUTLAK POZİSYON BULDU, FAKAT...

Beraberliğin ardından iki takımın da daha kontrollü biro oyunu tercih ettiği göze çarparken, Trabzonspor 77. dakikada çok etkili bir pozisyon daha yakaladı.

Mehmet Ekici'nin derinlemesine pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topun sahibi olan Mustapha Yatabare, yerden vurdu, ancak kaleci Oleksandr Goryainov için yavaş bir top sonucu mutlak bir gol pozisyonu boşa gitmiş oldu.

Son dakikada Papadopoulos'un bulduğu gol ile Trabzon öne geçti ve galibiyeti kazandı.

METALİST KHARKİV: 1 - TRABZONSPOR: 2

Stat: Arena Lviv



**********************************************************************
Dakika 1: 
Maç ev sahibi ekip Metalistli futbolcuların santrasıyla başladı.

Dakika 5: Temsilcimiz Trabzonspor kendi yarı alanında hazırlık pasları yapıyor.

Dakika 7: Sağ kanattan kullandığımız köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada kaleci Goryainov yükselip topu kontrol etti.

Dakika 11: Metalist atağında sol kanattan ceza alanımıza yapılan ortada savunmamız topu karşıladı.

Dakika 15: Sağ kanattan geliştirdiğimiz atakta Sefa ceza sahası içindeki Cardozo'ya topu aktarmak istedi ancak son anda savunma topa ayak koydu.

Dakika 17: Temsilcimiz Trabzonspor'da Waris, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

Dakika 21: Metalist sol kanttan etkili geldi ancak ceza alanına yapılan ortada Waris, topu taca gönderdi... Bu pozisyonda Metalistli oyuncular Waris'in elle oynadığı gerekçesiyle penaltı bekledi.

Dakika 25: GOOOOOLLLLLLLL... Costant... Sol kanttan kullandığımız köşe vuruşunda kale sahasına yapılan ortada Constant topa harika yükseldi ve topu ağlarla buluşturdu.

Dakika 28: Metalist'te Jaja'nın ceza alanına ara pasında savunmamız araya girdi.

Dakika 32: Ev sahibi ekibin kullandığı serbest vuruşta Xavier'in doğrudan kaleye gönderdiği top baraja takıldı.

Dakika 37: Savunmamızın arkasına atılan topta Metalistli futbolcu ceza alnı içinde topa müdahale etmek istedi ancak hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

Dakika 40: Ceza sahamızın dışından sol çaprazdan Xavier tehlikeli bir şut çekti ancak Onur sol direk dibine giden topa mükemmel uzanarak gole geçit vermedi.

Dakika 43: 
Gelişen atağımızda Zeki'nin sağ çaprazdan ceza alanına ortasında savunma topu kornere gönderdi.

Dakika 45+1: Jaja'nın serbest vuruştan ceza alanımıza gönderdiği ortayı savunmamız son anda kornere gönderdi.
 

Dakika 46: İkinci yarı temsilcimiz Trabzonsporlu futbolcuların santrasıyla başladı.

Dakika 48: Metalist'te Bolbat sağ kanatta Medjani'nin müdahalesi ile yerde kaldı karar faul.

Dakika 49: Serbest vuruşta topun başına geçen Jaja arka direğe doğru ortasını açmak istedi ancak top kimseye dokunmadan auta çıktı.

Dakika 50: Temsilcimiz ani atakla Metalist savunmasını az adamla yakaladı ancak Sefa'nın ceza sahasının sağ çaprazından topa vuruşunda top farklı şekilde auta gitti.

Dakika 52: Ev sahibi ekip kendi yarı alanında hazırlık pasları yapıyor.

Dakika 54: Metalist  çok etkili geldi... Villagra'nın sağ kanattan ceza alanımıza yerden açtığı ortaya boş pozisyonda Homenyuk ayak koyamadı ve kalemiz çok tehlikeli bir pozisyonu atlattı.

Dakika 57: Trabzonspor'da ilk oyuncu değişikliği Cardozo oyundan çıkıyor yerine Yatabare oyuna dahil oluyor.

Dakika 59: Temsilcimiz etkili geldi... Sol kanatta uzun bir pasla topla buluşan Waris ceza sahası çizgisi üzerine doğru katetti ve vuruşunu yaptı ancak top kalecide kaldı.

Dakika 61: GOL... Gomenyuk... Villagra'nın sağ kanttan ceza alanımıza ortasında uzak direkte Bolbat topu içeriye çevirdi ve kısa mesafede bulunan Gomenyuk'un yakın mesafeden kafa vuruşu ağlarla buluştu.

Dakika 63: Yatabare ceza sahası içine koşu yapan Costant'a ara pasını aktarmak istedi ancak top savunmanın kontrolünde dışarı çıktı.

Dakika 67: Ev sahibi Metalist golden sonra ceza sahamıza doğru daha da yüklenmeye başladı.

Dakika 68: Kalemizi hafif sol çaprazdan gören bir noktadan Xavier serbet vuruş kullandı ancak top Onur'un kontrolünde sol köşeden auta çıktı.

Dakika 70: Temsilcimiz Trabzonspor'da ceza alanına sağ çaprazdan giren Sefa'ya atılan pasta Sefa, topu içeriye çevirmek istedi ama başarılı olamadı.

Dakika 71: Kevin Constant orta alanda rakibine yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü

Dakika 72: Trabzonspor'da ikinci oyuncu değişikliği... Salih Dursun oyundan çıkıyor yerine Mehmet Ekici oyuna giriyor.

Dakika 77: Kevin Costant'ın kale sahası içine yaptığı ortayı savunma karşıladı.

Dakika 78: Trabzonspor bir kez daha gole çok yaklaştı... Mehmet Ekici'nin sağ kanattan ceza içine giren Yatabare'ye attığı pasta Yatabare dar açıdan vuruşunu yaptı ancak top kalecide kaldı.

Dakika 79: Papadopoulos kendi yarı alanımızda rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

Dakika 80: Metalist'te oyuncu değişikliği... Radchenko oyuna giriyor Bolbat oyundan çıkıyor.

Dakika 81: Metalist sağ kanattan çok etkili geldi ancak savunmada Belkalem tam zamanında müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

Dakika 82: Metalist'te oyuncu değişikliği... Jaja Coelho oyundan alınıyor ve yerine Pavlo Rebenok oyuna giriyor.

Dakika 83: Temsilcimiz Trabzonspor'da son oyuncu değişikliği... Abdul Majeed Waris oyundan çıkıyor yerine Yusuf Erdoğan oyuna dahil oluyor.

Dakika 87: Sağ kanttan çok etkili geldik... Ceza sahası içine gönderilen topta Yusuf topla buluştu ancak ancak istediği vuruşunu yapamadı.

Dakika 88: Metalist'te Vasyl Kobin, yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart gördü.

Dakika 89: Metalist gole çok yaklaştı... Sağ kanattan ceza alanımıza açılan ortada Villagra'nın volesi kalecimiz Onur'da kaldı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam