Metallere Hayat Veren Hoca

ÇORUM 14 Ocak 2018 21:24
Videoyu Aç Metallere Hayat Veren  Hoca
A
a

Çorum'da yaşayan metal sanatçısı Hasan Tuluk,metruk bir binanın zemin katındaki atölyesinde sanatını icra ediyor.

Hasan Tuluk / Metalişleri 
 
1943 yılında Çorum'da doğmuşum. Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu Metalişleri bölümünden mezun oldum. Uzun süre değişik yerlerde  görev  yaptıktan sonra 1979 yılında Çorum Endüstri Meslek Lisesine atandım. Çelik, bakır ve  pirinç  gibi  metalleri çekiçle döverek rölyef, üç boyutlu ve mimari tarzda şekillendirdiğim eserlerimden kompozisyon olarak " Anadolu Kültürü " nü işledim. 

Yurt  içinde  birçok incelemeler ve araştırmalar yaptım  1983 yılında Mimar Sinan Üniversitesinde  misafir sanatçı olarak çalışmalarım izlenmiştir. Yurt içinde ve yurt  içinde bir çok karma ve kişisel sergilere katıldım. 1991 yılında Paris'te düzenlenen  uluslar arası "Les Mains D'or" (Altın Eller)  sergisine şeref  konuğu olarak davet edildim. 3 - 13  Mayıs 1996 tarihleri arasında Lyon-Fontaines Sur Saone beldesinde düzenlenen 3. Altın Eller Bienalinde; Halk oylamasında birincilik,Sanat otoritelerinden oluşan  jüri tarafından en büyük ödülü olan  birincilik madalyası ile iki dalda ödül aldım. 

18 -24 Mayıs 1998 tarihinde Cumhuriyetimizin 75. Yılı nedeniyle Kölh'de düzenlenen "Türk Haftası" kutlamalarına 80 parçadan oluşan koleksiyonumun  yanında; Karadeniz Teknik Üniversitesinde  Araştırma   Görevlisi oğlu,yüksek Mimar Ömer İskender Tuluk'un İstanbul Yalıları, Safranbolu,Kastamonu, Kütahya, Çorum ve Trabzon  evlerinin suluboya çalışmaları da yer aldığı 
Baba -Oğul Anadolu Kültürünün  tanıtıldığı  Cumhuriyetin  75, Yılı sergisi Kölh Baş Konsolosluğunun organizesi ile gerçekleştirdik. 

Çorum'da yaşayan metal sanatçısı Hasan Tuluk,metruk bir binanın zemin katındaki atölyesinde sanatını icra ediyor. Uzun yıllar Türkiye'nin çeşitli kentlerinde metal öğretmenliği yapan uluslarrası 'Altın Eller' ödüllü metal sanatçısı Hasan Tuluk, emekliliğinin ardından metruk bir binanın bodrum katında metal işlemeciliğine devam ediyor. Bakır, demir ve pirinci işleyerek sert metale hayat veren Tuluk, 60 yıldır eserlerinde hayran olduğu Anadolu insanını ve köy hayatını işliyor. Tuluk, eserleri arasında en kıymetlisinin Mimar Sinan'ın ustalık eseri olarak kabul ettiği Selimiye Camisi'nin pirinçten yapılmış maketi olduğunu belirtti. 

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam