12.20 SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANDI
MHP Tüzük Kurultayı'nın toplanması için delege sayısının salt çoğunluğu gerekiyordu. Kurultay'da yeterli sayı olan noter onaylı 594 delegeye ulaşıldığı açıklanırken, 900 delege sınırının aşılması bekleniyor.
11.40 BAHÇELİ MHP GENEL MERKEZİ'NDE
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 6. Olağanüstü Büyük Kongre'ye ilişkin gelişmeleri buradan takip edeceği öğrenildi. Öte yandan, bir grup partili de olağanüstü kongreyi, MHP Genel Merkezi'nin girişindeki televizyondan takip ediyor.
MHP Tüzük Kurultayı'nın toplanması için gerekli olan delege sayısına ulaşıldığı bilgisi verildi. MHP Tüzük Kurultayı'nın toplanması için delege sayısının salt çoğunluğu gerekiyordu.
11.15 SİNAN OĞAN'DAN AÇIKLAMA
Sinan Oğan, MHP Genel Merkezi'nin yapacağı hamlelere karşı delegelerin salona noter tespitiyle giriş yaptığını açıkladı.
MUHALİFLER AYRILDI MI?
Sinan Oğan açıklamasında ayrıca şöyl konuştu:
"Kurultay konularını konuşmak için iftar daveti vardı. Meral hanım işleri nedeniyle katılamadı. Kim ayrı tutmak isterse kendini ülkücüler onu cezalandırır. Birliği kurmak için bu kurultaya geldik. Gün birlik günüdür."
11.00 AYRI AYRI OTURDULAR
Kongre salonunda Meral Akşener'i destekleyenler bir tarafta, 'Güç Birliği'hareketine katılan adayları destekleyenler ise ayrı bir tarafta oturuyor.
10.15 AKŞENER VE AYDIN SALONDA
Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ve Koray Aydın, 10.15 sıralarında salona girdi. Akşener ve Aydın sloganlar eşliğinde karşılandı.
09.30 İLK GELEN İSİM ÜMİT ÖZDAĞ OLDU
Kurultay salonuna ilk gelen Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ oldu. 09.32'de gelen Özdağ ile birlikte Yusuf Halaçoğlu da salona giriş yaptı.
543 İMZA YETERLİ
Toplam 1241 delegenin bulunduğu MHP'de "Seçimli olağanüstü kurultay yapılamaz" maddesinin kaldırılması için toplam 543 imza yeterli oluyor.
DELEGE SAYISI 700'Ü GEÇERSE 'CİDDİ' MESAJ OLACAK
Bugün gerçekleştirilecek MHP kurultayına, katılım Genel Başkan Bahçeli'yi de mesaj niteliği taşıyacak.
700 ile 800 arasında delegenin katılımı halinde Genel Merkez yönetimine'güvensizlik' mesajı taşıyacak. Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ da, kurultaya 800 delegenin katılması halinde Bahçeli'nin aday olamayacağını belirterek, "Bahçeli istenmediğinin farkında, gitmek istiyor aslında ama bırakmıyorlar" ifadelerini kullandı.
Kulislerde, kurultaya katılacak delege sayısının 600 ila 900 kişi olacağı konuşuluyor.
BAHÇELİ: KURULTAY YASAL DEĞİL
Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada ise, bugünkü kurultayın yok hükmünde olduğunu öne sürerek "Arkadaşlarımız 19 Haziran’da yasal olmayan bir kurultaya davet edildi. Ankara’nın dışında, ayrı yargı çevresi olan Akyurt ilçesinde parti kurultayı yapmak yasal bir işlem değildir" dedi.
Genel başkan adayları arasında öne çıkan isimlerden Meral Akşener ise, tüzük kurultayından sonra 10 Temmuz’da Genel Başkan seçiminin yapılabileceğini söylemişti.
MHP KURULTAYI YARGI SÜRECİ
Genel Merkez yönetimi ile muhalifler arasındaki olağanüstü kurultay, salonlardan önce, mahkemelerde yaşandı. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararını oy birliğiyle onamasının ardından Çağrı Heyeti Yargıtay'dan aldığı yetkiye dayanarak, kurultayın 19 Haziran tarihinde Ankara Büyük Otel Kongre Merkezi'nde toplanmasına karar verildiği açıkladı.
MHP PARTİ TÜZÜĞÜ NE DİYOR?
MHP’nin anayasası olan parti tüzüğüne göre, bugünkü tüzük kurultayının geçersiz sayılma olasılığı var. Zira parti tüzüğünün 64. maddesine göre kurultay, Genel Başkan veya teşkilât işlerini yürüten Genel Başkan Yardımcısı ya da Genel Başkanın görevlendireceği Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden biri tarafından usulüne uygun olarak yoklama yapıldıktan sonra yeterli çoğunluk sağlanmışsa açılabiliyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...