MHP'den atılan muhalifler parti kuruyor

Politika 29 Haziran 2017 12:41
Videoyu Aç MHP'den atılan muhalifler parti kuruyor
A
a

MHP'den ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yeni parti kurulacağını doğruladı.

MHP yönetimi ile düştüğü görüş ayrılıkları sonrasında partiden ihraç edilen Bağımsız Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, kamuoyuna yansıyan yeni parti iddialarını doğruladı.

"YENİ PARTİ KURULACAK"

Halaçoğlu, "Türkiye’de yeni bir oluşum gerekiyor merkez sağda, dolayısıyla böyle bir taban var. Geniş bir kitle tarafından da arzu var kurulması için. Bu çerçevede bir parti kurulacak" dedi.

BOŞLUĞU DOLDURACAKMIŞ!

Halaçoğlu, Türkiye'ye böyle bir partiye ihtiyaç olduğunu iddia ederken, "Bu oluşum bizim tabanı temsil eden kişiler ve onun dışında daha geniş bir kesimi temsil edecek. Merkez sağdaki boşluğu dolduracak" diye konuştu.

T24'ten Hülya Karabağlı'ya konuşan Halaçoğlu, "Erken seçim falan ne zaman olacağı belli olmaz. Böyle bir oluşum ya erken seçimi getirir ya da 2019’a kadar götürür. Önce fikir birliği geniş bir çerçeve oluşturucak" dedi.

Yeni kurulacak partide Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın da yer alacağı tahmin ediliyor.
 

MHP'nin muhalif isimlerinden Meral Akşener'in yeni parti için düğmeye bastığı, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile de anlaştığı iddia edilmişti. 

Yeni parti içerisinde yer alacağı iddiaları üzerine TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’ndan açıklama geldi.


"İDDİALAR DOĞRU DEĞİL"

Metin Feyzioğlu, "Çeşitli basın yayın organlarında yeni bir siyasi partinin kuruluşuyla ilgili olarak adımın geçirildiğini öğrenmiş bulunmaktayım" diyerek haberlerin doğruyu yansıtmadığını şöyle anlattı:

"Siyasi partiler, demokrasinin vazgeçilmezidir. Ancak hukuk kurumlarının tarafsızlıklarını ve bağımsızlıklarını koruması da demokrasi açısından yaşamsal önemdedir.

Bu düşünceyle; hiçbir siyasi partinin içindeki rekabetle ilgim olmadığı gibi, yeni bir siyasi partinin oluşumuna dair hiçbir çalışmaya da dahil değilim. Yargının en üstündeki kurumlardan birinin yöneticisi sıfatıyla, temsil ettiğim kurumun siyasi partilerin üzerinde ve dışında kalmasına gösterdiğim özen, herkes tarafından bilinmektedir"

CHP GENEL BAŞKANLIĞI İÇİN ADI GEÇİYOR

Feyzioğlu'nun adı sık sık CHP Genel Başkanlığı için anılıyor.

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam