Milletvekili dokunulmazlığı Salı günü Meclis’e geliyor

Asayiş haber 11 Nisan 2016 08:31
Videoyu Aç Milletvekili dokunulmazlığı Salı günü Meclis’e geliyor
A
a

33 VEKİLİN OYU GEREKİYOR AK Parti, terör örgütü PKK'yı destekleyen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırladığı yasa teklifini, yarın Meclis Başkanlığı'na sunacak.

AK Parti teklifteki kararlılığını vurgulamak için anayasa değişikliği için gerekli olan 184 imza yerine tüm milletvekillerinin imzasıyla teklifini sunmaya hazırlanıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Konya milletvekili olarak teklife imza atacak.

33 VEKİLİN OYU GEREKİYOR

AK Parti'nin teklifi önce TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek. Ardından TBMM Genel Kurulu'na gelecek. Anayasa değişiklikleri TBMM Genel Kurulu'nda 2 kez görüşülüyor. Oylamalar ise gizli yapılıyor. Dokunulmazlıkların kaldırılması ilişkin yasa teklifinin kabul edelebilmesi için en az üye tam sayısının beşte üçünün yani 330 milletvekililinin oyu gerekiyor. Bu aynı zamanda teklifi refaranduma götüren sayısal çoğunluk... Teklif, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu yani 367 oy ile kabul edilirse teklifi Cumhurbaşkanı isterse referanduma götürebiliyor. AK Parti'nin Meclis Başkanı hariç 316 milletvekili bulunuyor. Dokunulmazlıkları kaldıran anayasa değişikliğinin kabul edilmesi için muhalefetten en az 14 milletvekilinin oyu gerekiyor. Tekliften önce muhalefetin kapısını çalan ancak istediği desteği bulamayan AK Parti, teklifin gerek komisyon aşamasında gerekse Genel Kurul görüşmelerinde muhalefetle dirsek temasını sürdürecek. Yarın AK Parti grup toplantısının ardından sunulması beklenen teklifin Meclis'teki görüşmelerinin ise mayısta yapılması planlanıyor.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam