MISIR'DA SİSİ KATLİAMI BAŞLADI

Dünya 14 Ağustos 2013 09:13
A
a

Askerin, darbe karşıtı göstericilere açtığı ateşte ölen sayısı 163'ye Yaralı sayısı 7000 yükseldi.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtlarına bu sabah itibarıyla güvenlik kuvvetlerinin başlattığı müdahale sürüyor. Meydanın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile darbe karşıtlarına müdahale etmeye başlayan güvenlik güçlerinin rastgele ateş açtığı bildirildi.

HALK, MEYDANLARA AKIN EDİYOR

Mısır'ın başkenti Kahirede'de demokrasi yanlılarının üzerine ateş açılması ülke genelinde halkı sokaklara döktü. Darbeyle devrilen Müslüman Kardeşler'i destekleyen gruplar, Akdeniz kıyısındaki İskenderiye'de yolları kapattı. Süveyş'te de insanların meydanlara akın ettiği belirtildi.

Başkent Kahirede'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında 163 kişinin hayatını kaybettiği, binlerce kişinin yaralandığı müdahalenin ardından Rabiatul Adaviye Meydanında göstericilerin bekleyişi sürerken, Heliyepolis bölgesinde bulunan Nuzha caddesinde toplanan yüzlerce kişi katliamı protesto etti.

BÖLGEDEN SİLAH SESLERİ GELİYOR

Lübnan Caddesi ile El Mühendisin semtinde toplanan binlerce kişi barışçıl göstericilere yönelik operasyonu kınayan gösterilere başladı. Faysal ve Haram caddelerinde toplanan göstericiler yollara barikatlar kurarak lastik yaktılar. Bölgeden zaman zaman silah seslerinin geldiği bildiriliyor.

BİNLERCE KİŞİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASINI KUŞATTI

Kahire yakınlarında bulunan Helvan kentinde de darbeye karşı gösteri başlatan göstericilere polis müdahale etti. Binlerce kişi Hilvan Merkez'de bulunan emniyet müdürlüğü binasını kuşattı. Kente polislerin karakolları terk ettikleri belirtiliyor.

Mısır'daki çatışmalarda polisin zaman zaman demokrasi yanlısı göstericilere, "Baltacı" diye tabir edilen suç gruplarıyla beraber müdahale ettiği belirtiliyor.

 




Mısır'ın başkenti Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtlarına bu sabah itibarı ile güvenlik kuvvetleri müdahale etmeye başladı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerine ait 15 araçlık konvoy Rabiatul Adeviyye meydanı çevresinde konuşlandı.

Görgü tanıkları, askeri araçlarla birlikte iş makinalarının da getirildiğini söyledi.

Meydanın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile darbe karşıtlarına müdahale etmeye başlayan güvenlik güçlerinin gözyaşartıcı gaz bombası kullandığı ve rastgele ateş açtığı bildirildi.

Gelen ilk haberlere göre müdahalede ölenlerin sayısı 163  yaralı sayısı ise ' 7000'e yükseldi.

Gösterileri organize eden Darbe Karşıtı Koalisyon Sözcüleri, bazı bölgelerden göstericilere rastgele ateş açıldığını ve keskin nişancı ateşinin başladığını kaydettiler.

Bölgedeki canlı yayının kesildiği, bölgede mobil telefon şebekesinin sinyal kesici araçlarla engellendiği ve meydandaki canlı yayının da kesildiği bildirildi.

Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında müdahale sürerken, helikopterlerlin alan üzerinde alçak uçuş yapıltığı belirtiliyor. Nahda meydanındaki çadırların zırhlı birlikler eşliğinde gelen güvenlik kuvvetlerince yıkılmaya başlandığı öğrenildi.

Meydanlar üzerinde alçak uçuş yapan helikopterler, attıkları broşürlerle kadın ve çocukların meydanları terk etmeleri istendi. Broşürlerde, meydanlardan ayrılacak olanların can güvenliğinin sağlanacağı ifade ediliyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam