Muharrem İnce'den Gazeteciye Tehdit

Politika 6 Temmuz 2014 17:47
Videoyu Aç Muharrem İnce'den Gazeteciye Tehdit
A
a

Ramazan'da halka açık alanda alkol aldığı için vatandaşın tepki gösterdiği CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, acısını Takvim gazetesinden çıkarmak istedi.

Takvim gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye tatili zehir etti. Yalova Belediye Başkanı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan sürekli aktif halde olan İnce, bira keyfinden sonra adeta sırra kadem bastı. Sesi soluğu kesilen İnce, kıyıdan kaçıp yatla denize açıldı. Artan tepkiler üzerine CHP'li vekil önceki gün ortaya çıktı. Twitter'da ilginç bir savunma yaptı. İnce buz kovasından telefonuna kadar her şeyi yalanladı. Ancak bir tek birayla ilgili açıklama yapmadı. Günlerdir İnce'ye telefondan ulaşmaya çalışan Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel bunun üzerine bir kez daha İnce'nin numarasını çevirdi ama yine açan olmadı. Mevlüt Yüksel, Muharrem İnce'ye "Mesajıma yanıt verirseniz size birkaç sorum olacak" diye SMS attı. Günlerdir suskun olan ve telefonlarımızı ısrarla açmayan İnce bu mesajı, "Bu soruların cevabını cumhuriyet savcısının karşısında avukatımdan alırsınız" diye yanıtladı. Twitter'a da, "Malum gazetenin çirkin yayın ve iftiralarıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum, tazminat davası açtım" diye yazdı.

PARALEL SAVCI DOSTLAR MI VAR?

Her fırsatta basın özgürlüğünden dem vuran İnce'nin tüm iletişim girişimlerimize rağmen bizimle irtibat kurmayarak ve yapılan haberi yalanlayamayarak savcılığa gitmesi ise, "Demek ki Muharrem İnce de ancak başkasına demokrat. İşin ucu kendisine dokununca basın özgürlüğü sona eriyor. Aklına ilk seçenek mahkeme geldiğine göre İnce'nin paralel savcı arkadaşları mı var acaba?" şeklinde yorumlandı.

MAHKEMEDE GÖRÜŞÜRÜZ!

Muharrem İnce, "Şu anda eşimle Bodrum'dayım, oğlum da gelecek. Telefonum açık, ailemin ulaşamadığı da yalan" dedi. Ancak Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel, bir türlü İnce'ye ulaşamadı. Yüksel, 3 Temmuz Perşembe günü tam 3 kez İnce'yi cepten aradı ama telefon kapalıydı. Yüksel önceki gün de İnce'nin açıklamalarından önce kendisine ulaşmak istedi. Ancak bira keyfi yapan Muharrem İnce'nin cep telefonu yine kapalıydı. Dün de şansını deneyen Yüksel yine cevap alamayınca İnce'ye bir SMS attı. İnce'nin cevabı ise 'Mahkemede görüşürüz' oldu.

BAŞBAKAN'A SARDI

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bira skandalıyla ilgili gündemi değiştirmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasını kullandı. İnce, Erdoğan'ın adaylıkla beraber 'başbakanlık görevinin sona erdiği ve görevden çekilmiş sayılması gerektiği' gerekçesiyle avukatı aracılığıyla Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.
İnce'nin avukatı Haluk Peşken, başvuruda yasa maddelerini anımsattı ve "Bu itibarla, Sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının kesinleşmesi ile birlikte, Başbakanlık görevi de son bulmuştur. Yüksek Seçim Kurulu tarafından derhal işbu kanun hükmünün gereği yerine getirilerek, Sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı'na adaylığının kesinleşmesi ile birlikte, görevinden ayrılmış sayıldığının, kurumuna ivedilikle bildirilmesi gerekmektedir. Aksi durumda, 'Eşitlik İlkesi'nin ihlali söz konusu olacaktır" dedi.
 Vefa Salman ile birlikte Ramazan ayında alkol aldığı için tepki gören Muharrem İnce, acısını gazeteci Yüksel'den çıkarmak istedi. Yaşananları Mevlüt Yüksel okurlarıyla şu şekilde paylaştı:

Muharrem İnce Ramazan günü Bodrum'da biraları yudumladı. Vekilliği boyunca yakalayamadığı popülariteyi kazanınca iyice şaşırdı. Önce bira içmesi dışında her şeyi yalanladı... Şimdi de günlerdir telefonlarımıza çıkmadıktan sonra "Hakkımdaki iftiralarla ilgili suç duyurusunda bulundum, tazminat davası açtım. Sorularınızın cevabını savcılıkta avukatımdan alırsınız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri başta olmak üzere yoğun ülke gündemini umursamayan CHP'li vekil Muharrem İnce, parti çalışmalarına da katılmayıp soluğu Bodrum'da tatilde aldı. Yalova'nın çiçeği burnunda Belediye Başkanı Vefa Salman ile birlikte Gündoğan'da bol bol güneşlenen İnce, serinlemek için de bira içti. İnce ve Salman'ın Ramazan'da alkol almaları pekçok kişi tarafından yadırgandı. İnce ve Salman'ı tanıyan bazı vatandaşlar, alkol almalarına tepki gösterdi. "Herkesin inancı kendine ama Ramazan'da halka açık bir yerde bir milletvekilinin içki içmesi doğru değil" diyen vatandaşlar, her ikisinin de görevlerinin başında olması gerekirken tatil yapmalarını da eleştirdi. Geceliği bin liralık otelden kaçan İnce'ye kimsenin ulaşamadığı iddia edilirken; Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel, Muharrem İnce'nin Ankara'daki danışmanlarından birine ulaşmayı başardı. Ama tüm denemelere rağmen İnce hiç ortaya çıkmadı.

KONUŞAMADI; YAZDI
Kaynak : www.hitittv.com/Takvim Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam