Mürsel Turbay Belediye Başkanlığı için A.Adayı oluyor

ÇORUM 11 Kasım 2018 22:01
Videoyu Aç Mürsel Turbay  Belediye Başkanlığı için A.Adayı oluyor
A
a

Sondakika Haber: Bem-bir-sen Genel Başkanı Mürsel Turbay Çorum Belediye Başkanlığı için 12 Kasım Pazartesi günü Ak Parti Genel merkezine giderek müracaatını yapması bekleniyor...





MÜRSEL TURBAY KİMDİR

2 Şubat 1953 tarihinde Çorum-Bayat’ta dünyaya geldi.

Eğitimine Bayat Çay Köyü İlkokulu’nda başlayan Mürsel Turbay, ilkokuldan sonra Kur’an hafızlığı eğitimi aldı.

Lise eğitimini İmam Hatip Lisesi’nde tamamlayan Mürsel Turbay, henüz lise yıllarında iken sivil toplum faaliyetlerine başladı. O yılların etkin sivil toplum ve öğrenci birliklerinden olan Milli Türk Talebe Birliği ve Akıncılar teşkilatlarında görev alan Mürsel Turbay, yine aynı yıllarda Aydın Fikirler Kulübü üyeliğinde bulundu, aynı zamanda Milli Fikir Mecmuası’nın basın yayın ve dağıtımında fahri olarak görev aldı.

İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra aynı yıl içerisinde İskilip Şeyh Yavsu Bölgesi’nde Aktaş Camii İmam Hatibliği görevini atanan Turbay, aynı yıl içinde Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nü kazanarak yüksek tahsiline başladı. Turbay yükseköğrenimi boyunca Konya’da Nuraniye Kur’an Kursu’nda yaz aylarında hafızlık sınıflarında fahri olarak görev yaptı.

Hem imam hatiplik görevini sürdüren, hem de eğitimini tamamlayan Mürsel Turbay Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nden 1980 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında Konya’da da sivil toplum faaliyetlerine devam eden Turbay Konya Yüksek İslam Derneği faaliyetlerinin yürütülmesinde görev aldı.

Konya’da bulunduğu süre içerisinde Uluırmak Ulu Cami imam hatibi iken Gümüşhane’ye atanan Mürsel Turbay Atatürk Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptı, Gümüşhane İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’ni kurdu ve okul yurdunun müdürlüğünü fahri olarak üstlendi.

Gümüşhane’de görev yaptığı yıllar boyunca sürekli gençlerle ve öğrencilerle birlikte olan Mürsel Turbay, üstad Necip Fazıl Kısakürek’in “Mukaddes Emanet” ve “Sabır Taşı”adlı eserlerini gençler için sahneye koydu.

1987 yılında Çorum Laçin Ortaokulu Müdürlüğü’ne atanan Turbay burada da senaryosunu kendisinin yazdığı “İstiklal Uğruna” ve “Şişedeki Şeytan” adlı oyunları gençler adına sahneledi.

Laçin’deki görevinin ardından Çorum Eti Ortaokulu ve Çıraklık Eğitim Merkezi’ne atanan aynı yıl Laçin Belediye Başkan Adayı oldu.
Turbay, sonra sırasıyla İskilip’te Kız Meslek Lisesi öğretmenliğine, daha sonra da Çorum Atatürk Lisesi’ne atandı.

28 Şubat postmodern darbe döneminde ise Mürsel Turbay, irticai faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla Edirne Meriç Kadıdondurma İlköğretim Okulu’na sürgün olarak gönderildi. Burada da öğrencileri ile kaynaşan ve doğru bildiği iman hakikat ve esasları ile ilgili gençlere yönelik faaliyetlerine devam eden Turbay, bir süre sonra Çorum Belediyesi’ne atandı.

Çorum Belediyesi’de Terminal Müdürlüğü Park Bahçeler ve Yazıişleri Müdürlüğü görevinde bulunan Mürsel Turbay, Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevi sırasında Çorum’da 59 yıl boyunca yapılan yeşil alan çalışmalarını 3’e katladı.

Turbay Çorum Belediyesi’nde görevli iken milletvekili aday adayı oldu.

4.5 yıl Çorum MGV başkanlığı görevinde bulunan Mürsel Turbay, aynı zamanda 2,5 yıl da Çorum, Amasya, Tokat ve Yozgat Milli Gençlik Vakfı Bölge Başkanlığı görevini de yürüttü.

O yıllarda yine Çorum’da Çağrı Vakfı’nı kuran ve yöneticiliğini üstlenen Mürsel Turbay, sendikacılık yaşamına da Çorum Belediyesi’nde iken başladı. Belediye de görev yaptığı dönemde Memur-Sen’e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Çorum Başkanlığı görevini üstlendi.

3 Mart 2003 tarihinde sendikanın mevcut yönetim kurulu üyelerinin yoğun talebi ile Ankara’ya gelen Turbay, gerçekleştirilen 1. Olağanüstü Kongre ile Genel Başkanlığa seçildi.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Teşkilatlanma Sekreterliği görevinde de bulunan Mürsel Turbay, sendikanın 2005, 2008, 2011 ve 2015’de gerçekleştirilen genel kurullarında delegelerin oylarının büyük çoğunluğu alarak Genel Başkanlığa seçildi. Turbay halen Bem-Bir-Sen Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Türkiye’nin pekçok yerinde sayısız seminer ve konferaslar veren, sayıları binlerle ifade edilen toplantılarda sivil toplum örgütü lideri olarak konuşan Mürset Turbay, özellikle sendikacılık yaşamı boyunca 15’in üzerinde ülkede temaslarda bulunmuş, ikili işbirliği anlaşmalarına imza atmış, gitmiş olduğu devletlerin devlet başkanları, hükümet başkanları, sendika yönetimleri ile temaslarda bulunmuştur.

Evli ve üç çocuk babası olan Turbay, Arapça biliyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam