Mustafa Sarıgül: Numaramı Genel Başkan Diye Kaydedin

Politika 1 Ağustos 2013 17:03
A
a

Sarıgül'ün söylediği iddia edilen "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten 4 ay sonra CHP'nin başındayım" şeklindeki sözleri gündeme bomba gibi düştü.




Yerel seçimler öncesi CHP'de hareketli günler yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bazı isimler adaylıklarını açıklarken, Şişli Belediye BaşkanıMustafa Sarıgül'ün sessizliği farklı iddiaları gündeme getiriyor. Sarıgül'ün söylediği iddia edilen "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten 4 ay sonra CHP'nin başındayım" şeklindeki sözleri gündeme bomba gibi düştü.

"EKİM AYI DEVRİM AYIDIR"

Mustafa Sarıgül geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada, "Beni batanGüneşler ilgilendirmiyor beni doğan Güneşler ilgilendiriyor. Artık dünü değil de yarını konuşmamız lazım. Sonra Eylül ayı gelecek okullar açılacak. Çocuklarımız okullara başlayacak. Benim yavrum Ömer okula başlayacak. Sonra Ekim ayı, Ekim ayı muazzam bir ay. Biliyorsunuz Ekim ayı devrimlerin olduğu bir aydır. Ekim böyle çıkışların da olduğu bir aydır. Ekim ayı hepimiz için hayırlı olur Uğurlu olur. Güzellikler getirir." ifadelerine yer vermişti. Sarıgül'ün bu sözleri siyaset kulislerinde farklı biçimlerde yorumlanmıştı.

"ADAYLIK SORUSUNA İLGİNÇ YANIT"

Sarıgül CHP'den aday olup olmayacağı yönündeki soruya da, "Şu anda vatandaşlarımız arzu ettiği milletvekilini seçemiyor. Genel merkezlerin göstermiş olduğu milletvekillerini seçiyorlar. Bu da demokrasinin yarım kaldığını gösteriyor. Tam demokrasi için mutlaka tercihli oya geçmesi şarttır. Tercihli oy da yurttaşlar kime oy verecekse oyunu bu yönde kullanıyorlar" sözleriyle yanıt vermişti.

CHP'NİN BAŞINA MI GEÇECEK?

Tüm bu açıklamalar ışığında Sarıgül'ün muhafazakar bir televizyon kanalına yaptığı ziyarette, "Size verdiğim telefon numarasını Genel Başkan diye kaydedin. Yerelseçimlerden sonra 4 ay içinde CHP'nin başına geçiyorum" ifadesini kullanması 'Kılıçdaroğlu'nun yerine geçecek' yorumlarını da beraberinde getirdi.

GÖKÇEK'İN İDDİASI GERÇEK Mİ OLACAK?

Sarıgül'ün bu sözleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in daha önce yapmış olduğu "Sarıgül 'ün CHP Genel Başkanlığı hayırlı Uğurlu olsun.Kılıçdaroğlu, istediği kadar yırtınsın gücü yetmez. 2 manşetle Kılıçdaroğlu'nun ipliğini pazara çıkarırlar." açıklamasını akıllara getirdi.

 
Haber: Sarıgül: Numaramı Genel Başkan Diye Kaydedin
 
Kaynak : www.hitittv.com/haberler.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam