Okullar ne zaman açılacak?

ÇORUM 22 Nisan 2020 17:45
Videoyu Aç Okullar ne zaman açılacak?
A
a

Bakan Selçuk'tan açıklama: Okullar ne zaman açılacak?..


Milli Eğitim Bakanı: Okulların açılmasıyla ilgili Eylül-Ekim ayları ağır basıyor
 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılması konusunda eylül-ekim aylarının ağır bastığını söyledi. Selçuk, 'Bilim Kurulu'nun tavsiyesi doğrultusunda hareket edeceğiz. Net bir tarih yok. Mayıs-haziran ve eylül-ekim dönemlerine dair çalışmamız bulunuyor' ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgını dolayısıyla başlatılan 'uzaktan eğitim' uygulamasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

23 Nisan kutlamalarıyla ilgili Selçuk, "23 Nisan için 'Sınıflarda, okullarda etkinlik yapamıyoruz ama evde nasıl yapabiliriz?' diyerek düşündük. Sabah 8:30'da çocuklar adına Anıtkabir'de bulunacağız. EBA TV'de 23 Nisan özel yayını gerçekleştireceğiz. 23 Nisan sabahında çocuklarımıza EBA TV'de sürprizlerimiz var" dedi.

Okullar ne zaman açılacak?

"Sağlık sorunları giderildiğinde 'Okullar açılsın' deseler buna hazırız. Biz kararlarımızı alırken tek yönden bakmıyoruz. Yazın da çocuklarımızın dinlenmesini istiyoruz. Her türlü telafisini yaparız, bunu hallederiz. Fakat toplumun birliğini beraberliğini korumak daha önemlidir. Türkiye'nin gidişatı veya DSÖ'nün önerisi olumlu olursa hemen çalışmalara başlarız.

Okulların açılmasıyla ilgili Eylül-Ekim ayları ağır basıyor. Bilim Kurulu'nun tavsiyesi doğrultusunda hareket edeceğiz. Net bir tarih yok. Mayıs-Haziran ve Eylül-Ekim dönemlerine dair çalışmamız var.

LGS ertelenecek mi?

LGS ile tarihin değişmesi şimdilik mümkün değil. Ama çocuklarımıza bir şey söylemek istiyorum. Motivasyonu bozmayalım, okullar herkese kapalı. Biz 7 Haziran'daki sınavı erteleriz fakat böyle bir durum şimdi yok. Online sınav da olmayacak."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam