Olympiakos 1 - 1 Beşiktaş

ÇORUM 10 Mart 2017 07:03
Videoyu Aç Olympiakos 1 - 1 Beşiktaş
A
a

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk mücadelesinde Beşiktaş, Yunanistan ekibi Olympiakos ile 1-1'e kalarak İstanbul'a avantajlı bir skorla dönüyor.

OLYMPIAKOS - BEŞİKTAŞ 1-1

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ilk maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Avrupa'da son 32 turunda İsrail'in Hapoel Beer-Sheva ekibini iki maçta da mağlup ederek adını son 16 turuna yazdıran siyah-beyazlı takım, Olympiakos karşısında da ilk maçta avantajı eline geçirdi. 

Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanan karşılaşmadan 1-1'lik eşitlikle ayrılan siyah-beyazlı temsilcimiz, Vodafone Arena'da oynanacak rövanş maçı öncesi tur kapısını araladı.

Beşiktaş'ın golünü 53. dakikada Aboubakar kaydederken Yunan devi Olympiakos'un golü 36. dakikada Cambiasso'dan geldi. 

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ ANLAR

Dakika 90: Karşılaşmanın hakemi maçı bitiren düdüğü çaldı. Temsilcimiz Atina deplasmanından 1-1'lik skorla İstanbul'a avantajlı dönüyor.

Dakika 87: Anderson Talisca'nın derin pasıyla ceza yayı içerisinde topla buluşan Ryan Babel pasını hemen solundaki Cenk Tosun'a atıyor. Cenk, ceza sahası içi sol çaprazdan dar açıdan şutunu çekiyor ancak savunma son anda bu şutun kaleye gitmesini önlüyor.

Dakika 84: Adriano Correia'nın pasıyla kaleye uzak mesafede hafif sağ çaprazda topla buluşan Anderson Talisca şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde üstten auta çıkıyor.

Dakika 76: Atiba Hutchinson'ın sağ kanada gönderdiği pasla topla buluşan Ryan Babel, sağ ayağıyla ortasını yapıyor ancak bu ortaya kimse dokunamıyor ve top doğrudan auta gidiyor.

Dakika 74: Olympiakos üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Kostas Fortounis oyundan alınırken, bir zamanlar ülkemizde forma giyen Marko Marin oyuna dahil oluyor.

Dakika 70: Olympiakos'da oyuncu değişikliği; Olympiakos'un golünü atan Esteban Cambiasso oyundan alınırken, Andre Martins yerine oyuna dahil oluyor.

Dakika 69: Sol kanattan Ricardo Quaresma'nın arka direğe gönderdiği ortasına son çizgide dar açıdan Dusko Tosic kafa vuruşunu yapıyor ancak direk dibinde kaleci Nicola Leali topu kornere çeliyor.

Dakika 67: Sağ kanatta Georgios Manthatis'in ceza alanına göndermek istediği top Adriano Correia'ya çarpıyor ve ceza yayına doğru yöneliyor. O noktada Tarik Elyounoussi topun gelişine şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

Dakika 66: Marcelo Guedes, rakibi Kostas Fortounis'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

Dakika 62: Anderson Talisca'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ofsayta yakalanıyor.

Dakika 58: Beşiktaş, gole çok yaklaşıyor ! Hızlı gelişen atağımızda yarı alanda topla buluşan Oğuzhan Özyakup, pasını Ricardo Quaresma'ya atıyor. Penaltı noktasının sol tarafında kaleci ile karşı karşıya kalan Ricardo Quaresma, topu soluna çekip vurmak istiyor ancak kaleci Nicola Leali topa müdahele etmeyi başarıyor. Dönen topu iyi takip eden Ryan Babel, sağ ayağıyla yayın içinden şutunu çekiyor fakat kale çizgisi üzerinde Panagiotis Retsos topu uzaklaştırmayı başarıyor.

Dakika 52: GOOOLL!  Beşiktaş, Vincent Aboubakar ile maçta durumu 1-1'e getiriyor. Kaleci Nicola Leali'nin uzaklaştırmak istediği top Olympiakos yarı alanın ortalarında Vincent Aboubakar'ın önünde kalıyor. Aboubakar, topla birlikte bir süre ilerledikten sonra ceza yayı içerisinden sağ ayağıyla yerden plase bir vuruş yapıyor ve top direğin dibinden ağlarla buluşuyor.​

Dakika 49: Beşiktaş gole çok yaklaşıyor ! Sağ kanattan Ricardo Quaresma'nın serbest vuruştan penaltı noktası üzerine yaptığı ortasına Anderson Talisca kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Nicola Leali son anda topu kornere çeliyor.

Dakika 46: Beşiktaş 2. yarıya Oğuzhan'la başlıyor. Çıkan isim sarı kartlı Tolgay Arslan.

Dakika 46: Karşılaşmanın hakemi ikinci yarıyı başlatan düdüğü çaldı. Maça temsilcimiz Beşiktaş başlıyor.

Dakika 45: Karşılaşmanın hakemi ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. Temsilcimiz Beşiktaş, soyunma odasına 1-0 geride gidiyor. 

Dakika 43: Anderson Talisca'nın, ceza sahası dışı sağ çaprazdan çektiği şut farklı bir şekilde kalenin üstünden auta gidiyor.

Dakika 41: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazandığımız serbest vuruş için topun başına geçen Anderson Talisca, sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.

Dakika 35: Olympiakos, Esteban Cambiasso ile maçta 1-0'lık üstünlüğü yakalıyor. Sağ kanatta Karim Ansarifard, Dusko Tosic'den topu kaptıktan sonra penaltı noktası üzerine doğru ortasını gönderiyor. O noktada müsait pozisyonda Esteban Cambiasso kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.​

Dakika 31: Adriano Correia'nın sol kanattan ön direğe yaptığı ortasına Vincent Aboubakar'dan önce Panagiotis Retsos dokunuyor ve top kornere gidiyor.

Dakika 29: Sağ kanattan Kostas Fortounis'in serbest vuruştan ön direğe gönderdiği ortasını Dusko Tosic uzaklaştırıyor.

Dakika 27: Anderson Talisca'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül, ortasını yapıyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.

Dakika 21: Sağ kanattan kazandığımız serbest vuruş için topun başına geçen Ricardo Quaresma, ortasını arka direğe doğru gönderiyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

Dakika 19: Hızlı gelişen Olympiakos atağında, ceza yayı içerisinden Tarik Elyounoussi'nin çektiği şut kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.

Dakika 16: Tolgay'ın faulünden sonra ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruş için yine topun başına Kostas Fortounis geçiyor. Fortounis'in kaleye çektiği sert şut barajımızdan geri dönüyor.

Dakika 15: Sarı kart gören Tolgay Arslan, Vodafone Arena'daki maçta oynayamayacak.

Dakika 13: Esteban Cambiasso'nun defansın arkasına uzun gönderdiği pası kalecimiz Fabricio Agosto'da kalıyor.

Dakika 10: Sol taraftan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla buluşan Anderson Talisca ortasını ceza alanına gönderiyor. O noktada savunmanın uzaklaştırdığı top ceza sahası dışı sol çaprazında Ricardo Quaresma'nın önünde kalıyor. Quaresma, sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak top kalenin üstünden auta çıkıyor.

Dakika 6: Beşiktaş, maçın bu dakikalarında orta alanda pas yaparak gol pozisyonu yaratmaya çalışıyor.

Dakika 2: Maçın henüz ilk dakikalarında ceza sahası dışı sol çaprazdan Olympiakos serbest vuruş kazanıyor. Bu vuruş için topun başına geçen Kostas Fortounis, doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak top barajdan geri geliyor.

Dakika 1: Hakem Danny Makkelie maçın ilk düdüğünü çalıyor ve müsabakaya Olympiakos başlıyor.

OLYMPIAKOS: Leali, Figueiras, Retsos, Botia, Cissokho, Cambiasso, Romao, Manthatis, Fortounis, Elyounoussi, Ansarifard
TEKNİK DİREKTÖR: Vasilis Vouzas

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Quaresma, Talisca, Babel, Aboubakar
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

STAT: Georgios Karaiskakis
HAKEM: Danny Makkelie (Hollanda)
SAAT: 23.05

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden Beşiktaş, bu akşam Olympiakos'ile tarihi bir maça çıkacak. Siyah-Beyazlılar'ın mücadele edeceği 11 belli oldu. Teknik Direktör Şenol Güneş kadroda sürprize gitti.

Şenol Güneş, forvette Aboubakar'ı tercih ederken orta sahada ise uzun süredir11 oynamayan Tolgay da orta sahada görev yapacak.

58 SEZON SORNA RAKİP OLDULAR

Beşiktaş ile Olympiakos, 58 sezon sonra resmi bir maçta karşı karşıya gelecek.

1958-1959 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda iki ekip rakip olurken, Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması sonrası siyah-beyazlı ekip hükmen galip ilan edilmişti.

Her iki ekip, iki kez hazırlık maçında karşı karşıya geldi. 2015 yılında Atina'daki hazırlık maçında Olympiakos, Beşiktaş'a 2-1 üstünlük sağladı. Beşiktaş ise bu sezon öncesinde Vodafone Arena'da oynanan dostluk mücadelesinde rakibini 1-0 yenmeyi başardı.

OLYMPİAKOS, İKİNCİ KEZ RAKİBİMİZ OLDU

Olympiakos bu sezon ikinci kez bir Türk takımına rakip olacak. Avrupa Ligi son 32 turunda Osmanlıspor ile eşleşen Yunanistan temsilcisi, sahasında rakibiyle 0-0 berabere kalmasına rağmen Ankara'daki mücadeleyi 3-0 kazanarak son 16 turunda Beşiktaş'ın rakibi oldu.

Olympiakos'ta kırmızı kart cezalısı Bruno Viana ilk maçta görev alamayacak. Yunan ekibinde Alberto Botia ile Diogo Figueiras ise sarı kart sınırında bulunuyor.

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam