Osmancık Köprüsü sorununu çözeceğiz

ÇORUM 14 Mart 2019 09:52
Videoyu Aç Osmancık Köprüsü sorununu çözeceğiz
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yıkılması gündemde olan Osmancık Köprüsü ile ilgili önemli açıklamalar yaptı...

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Biz önce alttaki Akşemseddin Caddesi’ni çok kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Oradaki trafik yükünü minimuma düşüreceğiz ve sonrasında milletimiz yıkılsın derse yıkacağız” dedi. AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da köprüyle ilgili konuştu. Ceylan, “Akşemseddin’den geçen alt geçit battı çıktı tamamlandıktan sonra biz o köprüyü yıkarız. O köprüyü yıkmak bizim işimiz. Yeni yol yapıldıktan sonra burada trafik yoğunluğu kalmayacak. O zaman o köprüyü yıkarız. Önce bir altından o köprüyü halledeceğiz sonra istenirse yıkacağız” açıklamasında bulundu.

ŞOFÖRLER ODASINDA AÇIKLAMA YAPTILAR

AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Şoförler Odası ziyareti sırasında Çorum kamuoyunu meşgul eden Osmancık Köprüsüyle ilgili ayrı ayrı açıklama yaptılar. Daha önce vatandaşlar tarafından yıkılması için imza kampanyası başlatılan köprüyle ilgili geniş çaplı bir bilgi aldıklarını ifade eden AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şunları kaydetti: Osmancık Caddesindeki köprünün yıkılması meselesi hemen hemen herkesin gündeminde olan bir konu oldu. Sadece Buhara ve Ulukavak Mahallesi değil, Gülabibey Mahallesi’nde bile bu konuyu soruyorlar. O köprü yıkılacak mı diye. Bu konuda kıymetli bir kardeşimiz, belediye başkan adayımız bu köprüyü yıkacağını söyledi. Tabi bu konuda 4 aydır sahada olduğumuz için, o arkadaşımızdan çok önce çıktığımız için bu konuya biz fazlasıyla çalıştık.

KÖPRÜ KARAYOLLARININ SORUMLULUĞUNDA

Dolayısıyla bu konuda ben önce bölge karayolları şefliğimize gittim. Burada müdürümüz ile görüştüm. O görüşmemizde dedim ki bütün halkımız bu köprünün yıkılmasını istiyor. Bizde Ak Partiyiz milletimiz bu konuda ne düşünüyorsa onu yaparız, bu köprüyü yıkmak istiyoruz nasıl yaparız. Bölge müdürümüz bu köprünün belediyeye ait bir köprü olmadığını, o köprüyü bölge kara yolları yapmıştır, yıkacak olan da yapacak olan da bölge karayollarıdır. Belediyenin o köprüyü yıkma konusunda bir yetkisinin bulunmadığını ifade etti. Bunun üzerinde Çorum halkının bu bölgede aynı Binevler Kavşağında olduğu gibi altlı üstlü gibi kavşak istiyorlar. Bu konuda nasıl yaparız dedim. Burada teknik bir problemin olduğundan bahsetti.

YENİ ÇALIŞMAYLA BÖLGE RAHATLAYACAK

Yukarıdaki Binevler Kavşağı’nda dere yok. Ama bu köprünün yanından bir dere geçiyor. Biliyorsunuz Pazartesi pazarının olduğu yerden bir dere geçiyor. Yani akan bir dere var, su var. Yukarıda ki Binevler Kavşağının burada yapılabilmesinin teknik olarak mümkün olmadığını belirtmişti. Bunun üzerine eğilim verilebilir mi diye sorduğumda ise, o eğilimi azaltabiliriz bu yapılabilir. Ama bu yola başvurursak orada 5-6 blok binayı yıkmak zorundayız. İndiğimiz yerdeki o kavşakta eğer biz bu eğilimle ilgili biraz rahatlatmaya gitsek bu binalar kamulaştırılarak yıkılması gerekiyor. Bu da çok büyük maliyetler çıkartır dedi. Karayolları Müdürümüz başka bir şey söyleyim dedi. Bunu da daha önce açıklamıştık. Akşemseddin Caddesi geliyor çevre yoluna dayanıyor. Çevre yolundan alttan karşıya geçecek orası, üstten de Ankara yolu devam edecek. Aynı Binevler Kavşağı gibi olacak. O genişçe yol Akşemseddin Caddesi büyüklüğünde karşıya geçince 12 yada 13 km. yeni İskilip Yolu olacak. Alttaki İskilip yolu iptal ediliyor yukarı kaydırılıyor ve Akşemseddinden alta geçerek 12 km civarı tamamen yeni bir yol yapılıyor.

KÖPRÜDEKİ TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTACAĞIZ

Akşemseddin, İskilip yolu Osmancık’tan gelen yola bağlanacak. Dolayısıyla Osmancıktan gelen tüm araçlar, dolmuştu, minibüstü, kamyondu bunların hepsi yeni yoldan şehre girecekler. Bunun projesi yapıldı. İhalesi bitti. Çok kısa süre içerisinde inşallah bu yeni yol yapılacak. Yani karayolları burayı kısa sürede bitirecek. Yol tamamlandığında, Osmancık, Laçin, Dodurga, Oğuzlar, Kargı, Ulukavak Mahallesi daha doğrusu tüm Çorum bu yolu kullanacak. Şuan ki Osmancık Köprüsünün kullanımı çok minimum seviyelere düşecek. Bir problem kalmayacak. Hatta biz Belediye olarak orayı tek yön bile yapabiliriz. Bölge Karayolları Müdürü eğer yeni yolun yapılmasından sonra halk yıkılmasını isterse biz o zaman yıkarız dedi. Biz önce alttaki Akşemseddin Caddesi’ni çok kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Orada ki trafik yükünü minimuma düşüreceğiz sonrasında milletimiz yıkılsın derse yıkacağız.

MİLLETİMİZ İSTERSE KÖPRÜYÜ YIKARIZ

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise Osmancık Köprüsü ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Kısaca özetleyecek olursak, Akşemseddin’den geçen alt geçit battı çıktı tamamlandıktan sonra biz o köprüyü yıkarız. O köprüyü yıkmak bizim işimiz. Yeni yol yapıldıktan sonra burada trafik yoğunluğu kalmayacak. O zaman o köprüyü yıkarız. Önce bir altından o köprüyü halledeceğiz sonra istenirse yıkacağız.”

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam