PKK'ya yönelik operasyonların 'katliam' olarak nitelendiği bildiriye imza atan 3 'sözde' akademisyenin tutuklanmasına CHP tepki gösterildi.

Politika 17 Mart 2016 22:48
Videoyu Aç PKK'ya yönelik operasyonların 'katliam' olarak nitelendiği bildiriye imza atan 3 'sözde' akademisyenin tutuklanmasına CHP tepki gösterildi.
A
a

CHP Parti Meclisi yayınladığı bildiride büyük bir skandala imza atarak, PKK'ya yönelik operasyonların 'katliam' olarak nitelendiği ve 1128 'sözde' akademisyenin imzaladığı bildiriye 'fikir ve ifade özgürlüğü' dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen PM toplantısı 8 saat sürdü. Başta terör olayları olmak üzere, dokunulmazlıkların konuşulduğu toplantının ardından bir bildiri yayımlandı.

Bildiride kapsamında PKK'ya yönelik operasyonların 'katliam' olarak nitelendiği bildiriye imza atan 3 'sözde' akademisyenin tutuklanmasına tepki gösterildi.

Bildiride şöyle denildi:

"Üç akademisyen tutuklandı. Bu tutuklama, bir bildiriye imza atmak yoluyla ifade özgürlüklerini kullandıkları için hukuku tamamen hiçe sayan bir mahkeme kararıyla gerçekleşti. Fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında görüşlerini açıklayan Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy'un tutuklanmalarını CHP Parti Meclisi olarak şiddetle kınıyoruz."

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam