PTT 5 bin kamu personeli alımı!

Asayiş haber 13 Ağustos 2019 16:50
Videoyu Aç PTT 5 bin kamu personeli alımı!
A
a

İlan tarihi ve genel şartlar (KPSS şartı yok).5 bin personel alımı yapacağını açıklayan PTT'nin yeni ilan tarihi belli oldu. Birlik Haber Sen ile PTT arasında yapılan görüşmede PTT personel alımı ile ilgili tarih görüşüldü ve PTT İnsan Kaynakları .Birlik Haber Sen 'den gelen personel alımı ne zaman yapılacak? sorusuna cevap verdi..

Konu ile ilgili olarak PTT personel alım ilanının 2019 yılı ilk çeyreğinde (2019 Ekim ayı) ilama çıkacağı ve ilam tarihinden itibaren 15 gün süre içerinde başvuruların tamamlanacağı belirtildi İşte KPSS şartı olmadan 5 binden fazla personel alımı yapacak olan PTT'nin ilanı yayınlayacağı tarihe ilişkin detaylar ile birlikte başvuru şartları ve kadro dağılımı.

PTT 2019/1 KPSS şartsız 5 bin kamu personeli alımı için adayların bekleyişi devam ediyor. PTT kamu personeli alımı için geçtiğimiz günlerde ilan tarihine ilişkin bir açıklama yapılmıştı. İşte söz konusu personel alımına ilişkin detaylar... PTT personel alım ilanları adaylar tarafından oldukça yakından takip ediliyor. 2023 yılına kadar personel ve memur sayısını PTT 100 bine çıkartacak. Bu bağlamda ise personel ve memur alımlarına tüm hızıyla devam ediyor. 5 bin personel alımı yapacağını açıklayan PTT'nin personel alım tarihi merak ediliyor. PTT'de çalışmak isteyen adaylar PTT kadro dağılımını ve PTT müracaat şartlarını araştırıyor. PTT personel alımına yönelik yayınlanan resmi yazıda 2019 yılında kuruma personel alımı gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

 

PTT PERSONEL ALIM İLANA ÇIKILACAK TARİH

Birlik Haber Sen ile PTT arasında yapılan görüşmede PTT personel alımı ile ilgili tarih görüşüldü ve PTT İnsan Kaynakları , Birlik Haber Sen 'den gelen personel alımı ne zaman yapılacak? sorusuna cevap verdi.

Konu ile ilgili olarak PTT personel alım ilanının 2019 yılı ilk çeyreğinde (2019 Ekim ayı) ilama çıkacağı ve ilam tarihinden itibaren 15 gün süre içerinde başvuruların tamamlanacağı belirtildi. Söz konusu raporda "PTT Anonim Şirketi bünyesindeki işyerlerinde yaşanılan sıkıntı ve sorunların çok önemli kısmının personel eksikliği ve yetersizliğinden kaynaklandığı anlaşıldığı" ifadelerine yer verildi.

PTT tarafından gerçekleştirilecek olan kamu personeli alımı Ekim - Kasım - Aralık döneminde yapılacak. Ayrıca personel alımı için bir önceki alımda olduğu gibi sınav yapılacak.

PTT PERSONEL ALIM ŞARTLARI NELER?

GENEL ŞARTLAR

Bunun yanı sıra bir önceki alıma göre adaylarda aranacak olan muhtemel genel şartlar ise şöyle:

- TC vatandaşı olmak.

- İlanın başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak.

- Kamu haklarından mahrum olmamak.

- Adli sicil kaydı olmamak.

- Erkek adaylar için zorunlu askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağı gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş.

Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu olmaması.
 

POSTACI BAŞVURU ŞARTLARI;

Postacı kadrosundaki alımlarda başvuru için eğitim şartlarında en az iki yıllık yüksek okullardan mezun olmaları gerekli olabilecek. Eğitim şartlarında şu bölümlerden mezun olmak istenilmektedir;

 

- Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

- Güvenlik soruşturması olumlu olmak

Postacı kadrosunda hali hazırda PTT'de şirket aracılı ile çalışanlar ile diğer başvuru yapacak adaylar arasında başvuru şartları değişmektedir. Detaylar şu şekilde;
.

 

Kaynak : Takvim
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam