Ramazan Bayramı’na bir gün kala Çorum’da piyasaları oldukça hareketli geçiyor

ÇORUM 4 Temmuz 2016 18:16
A
a

Çorum/ Haber E.Şimşek Ramazan Bayramı’nın 05 Temmuz Salı günü başlayacak olması Cuma günü tatil olmasıyla birlikte günler öncesinden hazırlıklar yapıldı.



Ramazan Bayramı’na  bir gün  kala piyasalar oldukça hareketli geçiyor. Bayram alışverişi nedeniyle esnafın da yüzü uzun bir süreden sonra tekrar gülmeye başladı.Vatandaşlarda bayram alışveriş için  mağazalarını doldurdu, Bayramlıklar  bayram sabahına hazır.. Bayram nedeniyle esnafta çeşitli kampanyalar düzenledi. Ürünlerinde indirime giden esnaf bu sayede vatandaşları mağazalarına çekmeye çalıştı. İndirimli ürünleri gören vatandaşlarda mağazalara akın ederek, alışverişin tadını çıkardı.
 
BU BAYRAMDA HER SEKTÖR NASİPLENDİ

Çorum’da giyim mağazalarının yanı sıra bayram bereketinden diğer sektörlerde nasiplendi. Bayramın vazgeçilmesi olan Çikolata ve şekerlerde tezgahları süsledi.
Diğer yandan kadayıf ve baklava imalatçılarının yüzü bu bayramda da gülmeye başladı. Günler öncesinden siparişleri alan baklava ve kadayıf imalatçıları talepleri yetiştiremediklerini dile getirdiler. Bayramdan nasibini alan diğer bir sektör de otobüs firmaları oldu. Günler öncesinden yer ayırtıldığı otobüs firmalarında doluluk oranı neredeyse yüzde 100’e ulaştı. Firma sahipleri vatandaşların acele etmesini ve biletlerini almasını talep etti. Bayramda hareketliliğin yoğun olduğu diğer bir sektör ise berber ve kuaförler oldu. Bir hafta  kala  bayram tarifesine geçen berber ve kuaförler randevulu çalıştılar.

ESNAF GÜNLERCE GECE MESAİSİNE KALDI

Diğer yandan piyasalarda ki hareketlenme en çokta giyim sektöründe yaşandı. Bay-Bayan alışveriş mağazaları iftardan sonra da işyerlerini açarak gece geç saatlere kadar mesai yaptılar. Vatandaşlar en çok da iftardan sonra alışveriş yapmaya koyuldu. Vatandaşların yoğun talebi karşısında mağazalarda yoğunluk oluşurken, bundan en çok da esnaf nasiplendi.

 

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam