
Çorum'da beyaz gömlek, fes ve yelekten oluşan kıyafetleriyle mahalle ve sokakları dolaşarak Ramazan geleneğini yaşatacak olan davulcular, geçen sene olduğu gibi bu yıl da bahşiş toplamayacak. Ritim eğitimlerini tamamlayan Çorum'daki davulcular, Ramazan öncesi bir araya geldi. Kent meydanında buluşan Çorumlu davulcular, Çorum halayı çekerek Ramazan'ın gelişini kutladılar. Davulculara meydanı dolduran vatandaşlar da eşlik etti.
Geçtiğimiz yıllarda halktan gelen şikayetler üzerine sahurda davul-zurna ile oyun havası çalınmasını yasaklayan Çorum Belediyesi, davulculara sahurda aynı ritimde davul çalma zorunluluğu getirmişti. Bu karar doğrultusunda her yıl Ramazan ayında görev yapan davulculara ritim eğitimi veriliyor. Ayrıca Çorum'daki davulcular, Ramazan ayı boyunca sadece cumartesiyi pazar gününe bağlayan geceler vatandaşları sahura uyandıracak.

Davulcuların tüm masraflarının Çorum Belediyesi tarafından karşılanacağını söyleyen Çorum Belediyesi Mehteran Takımı Amiri Salih Candan, "Ramazan ayı milletimize, İslam alemine hayırlı olsun inşallah, 11 Ayın Sultanı Ramazan ayına teravih namazı ile birlikte başlayacağız. Çorum Belediye Başkanımızın talimatıyla davulcularımızı bir araya getirdik. Çorumu 22 bölgeye 46 parsele böldük. Her parsele 1 tane davulcu arkadaşımızı görevlendirdik. Görevli arkadaşlarımız Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece 03.15’te sokaklara çıkarak Ramazan bitene kadar görevlerini yerine getirecekler. Görevli arkadaşlarımızın tüm maddi ihtiyaçlarını Çorum Belediyesi olarak karşılayacağız. Çorum Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’a da teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm İslam Aleminin Ramazanı şerifi hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.
Çorum’da davulculuk yapan Murat Işık ise "Bize Ramazan ayında davul çalarak vatandaşlarımıza hizmet etmemizi sağlayan Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın’a da ayrı teşekkürlerimizi iletiyorum" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
E. Başbakan Binali Yıldırım KKTC’de…
İsmail Kahraman Çorum'dan Konuştu: …
Çorum Belediyesi'nden Pazar Yerleri…
Çorum'da Korkutan Yangın! Orman ve …
Galatasaray - Çorum FK Maçı Saat Ka…
İnsani Değerler Platformu'nda Görev…
En Düşük Emekli Maaşı 23 Bin 552 TL…
Çorum Belediyesi 15 Temmuz
Çorum Şehir Stadyumu Süper Lig'e Ha…
15-18 Yaş Arasındaki Çocuklara Müeb…
Çorum'da Tarihi An! 600 Çocuk 60 Sa…
Ahıskalı ve Fındıkçı Ailelerinin Mu…
Çorum'da "15 Temmuz Anma Çadırı" Zi…
Mustafa Alagöz: "15 Temmuz, Milleti…
Çorum FK'da Forma Çılgınlığı! Bir G…
Ahbap Derneği Çalışanlarına Operasy…
Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturmasında K…
Çorum'da Silahlı Saldırı! Kale Maha…
Çorum FK "Aubameyang Çorum'u Beğenm…
Çorum FK'dan Sağ Bek Takviyesi! Hüs…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET