Resmi ideolojinin 90 yıl sonra hala sözcülüğünü ifa etme gayretinde olan zihniyet var

ÇORUM 7 Şubat 2016 15:12
Videoyu Aç Resmi ideolojinin 90 yıl sonra hala sözcülüğünü ifa etme gayretinde olan zihniyet var
A
a

Atıf-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Lek Yazılı bir açıklama yaptı . İl Genel Meclisi Şubat ayı son toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi ile Ak Parti Grubu arasında İskilipli Atıf Hoca tartışması yaşanmıştı.Yaşanan tartışmanın kendilerini ve İskilipli Atıf hocaya sahip çıkan İskilip Halkını derinden üzmüştür.

Atıf-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Lek  Yazılı  açıklaması
4-5 Şubat tarihlerinde derneğimizce düzenlenen etkinliklerle İskilipli Atıf Hocamız şehadetinin 90. yılında anılmış, anlatılmış yad edilmiştir.
Derneğimiz bu etkinliklerinde Atıf Hocamız gibi resmi ideolojinin Ulusal Devlet safsatası ile zulme uğramış işkenceler görmüş ve düşüncelerinin bedellerini canı ile ödemiş, tüm mazlumlarda bir  bir anılmış 17 yaşında resmi ideolojinin kurbanı olanlarda yad edilmiştir.
Resmi ideoloji tarafından 1924’ten 1945’e, akabinde 1960 yılından itibaren her 10 senede bir süre gelen ve Elhamdülillah 2000’li yıllarda son bulan bu zulümler, sadece bizler gibi derneklerce değil Milletin yerelde ki ve Merkezde ki Meclislerinde de tartışılması ve anlatılması, yapılan zulümlerin ifşa edilmesi bizleri ve Milletimizi ziyadesi ile memnun etmektedir.

En son olarak Çorum İl Genel Meclisinde gündem dışı söz alarak İskilipli Atıf Hocamıza yapılan zulümü anlatan AK Parti İskilip İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya’ya,  teşekkürlerimizi sunarız.

İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Kaya’nın bu takdire şayan sunumuna tahammül edemeyen resmi ideolojinin kalıntıları olan ve okumaktan imtina edip, kulaktan dolma yalan yanlış bilgi bile denilmeyecek iftiralarla Atıf Hocamıza saldırmayı alışkanlık haline getirmiş sözde özgürlükçü, bu zulüm işbirlikçilerini bir kez daha kınadığımı ifade etmek istiyorum.

Yine bu tartışmada dimdik duruş sergileyen ve milletin adamının yanında olan İl Genel Meclisi Başkanımız Halil İbrahim Kaya, İl Genel Meclisi Üyeleri Üzeyir Esenkaya’ya ve Arif Çamiçi’ne tekrardan şükranlarımızı sunarız.
Resmi ideolojinin 90 yıl sonra hala sözcülüğünü ifa etme gayretinde olan bu zihniyet keşke gelip programlarımızı aklıselim tarafsız bir şekilde takip etseydi.

Belki o zaman 17 yaşında canına kıyılan Erdal Eren’i, Denizleri ve diğerlerini, işkenceler altında gördükleri zulümleri daha iyi anlayıp, Atıf Hocamıza da Erdal’a da zulmeden zalimlerin aynı zihniyetin temsilcileri olduklarını görebilirlerdi.  Biz bu arkadaşlara, sokak sloganlarının ilham kaynağı olan Ulucanlar Cezaevini gezmelerini, orada kimlere ne zulümler yapıldığını tekrar hatırlamalarını ve idrak etmelerini tavsiye ediyoruz. Üniversite yıllarında, siyaset kürsülerinde attıkları sloganları ilham kaynaklarına tekrar bakmalarını, o sloganlarının gereğini yerine getirmelerini istiyoruz. Livaneli şarkıları, Nazım’ın dizeleri ve daha niceleri… Demek ki sizler insanlık için değilde Kemalist elitist diktatöryanız için yananlardanmışsınız dedirtmeyin kendinize. İnsanlık için Türkiye için sizden, artık son bir ümitle bir eşitlik, hukuk hamlesi  bekliyoruz. Neredeyse hiç birisi hukukçu olmayan atanmışlardan oluşan zulüm mahkemelerini görmenizi bekliyoruz. Savunma hakkı bile verilmeyen, bir mahkemenin beraat ettirdiğini diğer mahkemenin idam ettirdiği hukuksuzlukları görmenizi bekliyoruz. Ve siz ne zaman görüp duyarsanız işte biz milletçe o zaman kol kola olup bölünmez bir bütün haline geleceğiz.

Tekrar resmi ideoloji ve onun kör sağır zihniyetini kınıyor, milletin adamlarının yanında dimdik duranlara selam ve hürmetlerimizi gönderiyorum.

Mustafa Lek
Atıf-Der Yönetim Kurulu
adına Başkan 



*****************************************************************************************************************************************************
ÇORUM İL GENEL MECLİSİNDEKİ TARTIŞMA  

İl Genel Meclisi Şubat ayı son toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi ile Ak Parti Grubu arasında İskilipli Atıf Hoca tartışması yaşandı..

İskilip İl Genel Meclisi üyesi Yusuf Kaya’nın İskilipli Atıf Hoca’nın ölüm yıl dönümü açıklamalarına CHP Meclis üyesi Burçin Solmaz Polat’ın Atıf Hoca’yı İngiliz ajanı olarak değerlendirmesi AK Parti grubunu sinirlendirdi.

İskilipli Atıf Hoca’nın ilim, bilim ve halk kahramanı olmadığını belirten Burçin Solmaz Polat, Atıf Hoca’nın anlatıldığı gibi şapka kanunu yüzünden öldürülmediğini, İngizlerle iş birliği yaptığı için öldürüldüğünü söyledi.

Ak Parti’li Esenkaya’nın sözlerine bu kez CHP’li Haydar Erdem cevap verdi. İl Genel Meclisi’nin siyaset yapma yeri olmadığını belirtti
.12648103_1174636695897301_145242429_n

KAYA; ‘ATIF HOCA İLE İLGİLİ SÖYLEDİKLERİNİZDEN DOLAYI SİZİ KINIYORUM’
CHP’li bir Burçin Solmaz Polat’ın sözlerine çok sinirlenen Başkan Kaya tartışmaya son noktayı koydu.
Atıf Hoca’nın kahramanlığına laf atan Polat’a ‘Kahraman olmak için ille cephede savaşmak gerekmiyor’direk cevap veren Kaya, “İskilipli Atıf Hoca için attığınız iftiraları şiddetle kınıyorum. Atıf Hoca’nın ajanlığını belgelerle ispatlarız diyorsunuz. Tarihte hangi ajan belgelerle ispatlandı ki Atıf Hoca’yı ispatlayacaksınız. Bazı insanların değerleriyle bu şekilde konuşmanızı hiç tasvip etmiyorum. Burası siyaset yapma yeri değil. Bu konunun da siyasete alet edilmesi hiç hoş değil” diye konuştu.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam