RTÜK'DE CHP+HDP+MHP İTTİFAKI

Politika 15 Ekim 2015 11:27
Videoyu Aç RTÜK'DE CHP+HDP+MHP İTTİFAKI
A
a

RTÜK, Digitürk, Tivibu, Kablo TV ve Teledünya’nın paralel tv kanallarını platformlarından çıkarmasıyla ilgili CHP-MHP ve HDP’li üyelerin ittifakıyla “uyarı” kararı aldı. Paralel yayın organları “uyarı”yı sevinçle karşılarken kararın hiçbir hukuki geçerliliği ve yaptırımının olmadığı ortaya çıktı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Digitürk, Tivibu, Kablo TV ve Teledünya’nın paralel tv kanallarını platformlarından çıkarma kararı üzerine toplandı.
 
RTÜK, toplantısında Digiturk'un, Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV'yi platformundan çıkarması kararının kanuna aykırı olduğunu savunarak, MHP-HDP ve CHP’li üyelerin desteğiyle 5'e 4 oyla ilgili platformların uyarılmasına karar verdi.
 
Toplantı ertelenince MHP’yi suçladılar
 
Üst Kurul, Pazartesi günü, AK Parti ve MHP’li üyelerin katılmaması sebebiyle yeter sayısını sağlayamadığı için Digiturk'un kararını görüşememişti. Paralel yapının yayın organları ve sosyal medyadaki destekçileri MHP’yi suçlayıcı ithamlarda bulunmuştu.
 
CHP-MHP ve HDP Paralel Yapı için ittifak yaptı
 
RTÜK'ün CHP, HDP ve MHP kontenjanından seçilen üyelerinin ortak hareket ederek uyarı kararı almaları dikkat çekti. Son gerçekleşen oturumda ise HDP ile hiçbir platformda bir araya gelmeyeceğini açıklayan MHP’nin Paralel Yapı’nın televizyon kanalları için bu sözünden geri adım atması dikkat çekti.
 
Kararın hukuki yaptırımı yok
 
Üst Kurul’un kararı paralel yayın organlarında büyük bir sevinçle karşılanırken kanalların platforma alınmaması halinde Digiturk’ün lisansının iptal edileceğini yönünde gerçekdışı paylaşım ve haberler yapıldı. Ancak uyarı kararının hiçbir hukuki karşılığının olmadığı öğrenildi.
 
Daha önce de platformdan çıkarılan bir kanal için açılan davada, ilgili mahkemenin, konunun şirketin takdirinde olduğu ve bunun girişim özgürlüğünü ilgilendirdiğine dair karar verdiği ortaya çıktı.
 
YSK’dan ret kararı
 
Samanyolu Grubu ve MHP, YSK’ya başvuruda bulunarak Anayasa'nın 79’uncu maddesi ve 298 sayılı seçimlerin genel hükümleriyle ilgili Dijitürk’e ceza uygulanması yönünde talepte bulunmuş YSK ise iki talebi de reddederek, kararın seçimlerle alakası olmadığını bildirmişti.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam