Sağlık-Sen ‘Hemşireler, Ebeler, Anneler ve Eczacılar Günü’ kutlaması

ÇORUM 14 Mayıs 2017 08:30
Videoyu Aç Sağlık-Sen ‘Hemşireler, Ebeler, Anneler ve Eczacılar Günü’ kutlaması
A
a

Memur-Sen İl Temsilciliği, ‘Hemşireler, Ebeler, Anneler ve Eczacılar Günü’ nedeniyle yemek programı düzenledi.Geçtiğimiz Cuma günü İl Özel İdaresi bahçesinde gerçekleşen yemeğe AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, bazı daire müdürleri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.


Programda açış konuşması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Ahmet Saatci, sağlık çalışanlarının sorunlarına değindi.

‘İSTİHDAM POLİTİKALARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’

Saatci, sağlıkta istihdam politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirerek, “Sağlıkta istihdam politikaları gözden geçirilmelidir. Türkiye’de 400 bin hemşire çalışması gerekirken 150 bin hemşire ile sağlık hizmeti yürütülmektedir. Yıpranma payı en kısa sürede hayata geçirilmelidir. Yıpranma payı torbaya girdi. En kısa zamanda da yürürlüğe girecek.” ifadelerin kullandı.

‘PERFORMANS SİSTEMİ DEĞİŞMELİDİR’

Performans sisteminin adaletsizlik oluşturduğunu da ifade eden Saatci, “Performans sistemi değişmelidir. Yeniden gözden geçirilip, yeni bir performans sistemi hazırlanmalıdır. Ek ödemeler emekli sandığına yansımalıdır.” diye konuştu.

Saatci’den sonra kürsüye gelen AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da, Hemşireler, Ebeler, Anneler ve Eczacılar Gününü kutladı.

KURT: 5 YILA 1 YIL YIPRANMA PAYI VERİLECEK

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise sağlık çalışanlarının gönüllü ve meşakketli bir iş yaptığını belirterek, “Sağlık çalışanları gönüllü ve meşakkatli bir iş yapıyor. Yemin ederek mezun olup, mesleğimizde aradığımızı zaman zaman bulamayabiliyoruz.  Torba yasa meclise geldi. 5 yıla 1 yıl yıpranma payı işleme girecek. Cumhurbaşkanlığı sisteminde sağlık komisyonu daha aktif olacak.” dedi.

Kaynak : Hakimiyet Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam