SALİM USLU: ORMANLAR BİZİM CİĞERİMİZDİR

Politika 31 Temmuz 2013 03:05
A
a

Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, sıcak yaz günlerinde sık sık meydana gelen orman ve anız yangınları konusunda bir açıklama yaparak, “Ormanlar bizim milli servetimiz, ciğerimizdir. Vatandaşlarımızı bu konuda daha dikkatli ve özenli davranmaya davet ediyorum” dedi.

konuda daha dikkatli ve özenli davranmaya davet ediyorum” dedi.
Dodurga ilçesine bağlı Berk köyünde bilinçsiz ve sorumsuzca yakılan anız yangını rüzgârında etkisi ile Ormanlık alana sıçrayarak ilk belirlemelere göre 40-50 dönüm Kızılçam ormanının yanmasına neden oldu.
Çorum, Amasya, İskilip ve Kargı Orman İşletmeleri ile Dodurga belediyesinden gelen ekipler, köylülerle birlikte yangını kontrol altına aldılar.Çorum Orman İşletme Müdürü Osman Erişen ve Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç’tan bilgiler alan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, bölgede halen yol açma ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, vatandaşları uyararak, “Milli servetimize, ciğerlerimize en büyük zararı anız yangını vermektedir. 2872 Sayılı Çevre Kanunu, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereğince, anız ve kurumuş otları yakanlar hakkında kanunlar çeşitli müeyyideler ön görmektedir. Vatandaşlarımızı bu konuda daha dikkatli ve özenli davranmaya davet ediyorum. Cesaretle ve Fedakârca yangınla mücadele ekiplerimize, yangın söndürme çalışmalarına katılan kamu görevlilerine ve köylülerimize teşekkür eder, hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” dedi.

Kaynak : wwwhitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam