Samsun - Çorum Botaş Doğalgaz Boru Hattında Arıza Çıktı

ÇORUM 3 Aralık 2017 19:49
Videoyu Aç Samsun - Çorum Botaş Doğalgaz Boru Hattında Arıza Çıktı
A
a

Çorum Doğalgaz Boru hattını besleyen Samsun - Çorum Botaş iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle çalışmalar sürüyor. Boru hattındaki arızayı tamir etmeye çalışan teknik ekip Gaz kesintisi yapılmadan arıza giderilmeye çalışıyor denildi.Arıza giderilememesi halinde Pazartesi sabahı itibariyle Çorum'da Gaz kesintisi olma ihtimali üzerinde duruluyor....


Sondakika Haber: E.Şimşek / Çorum

Edinilen bilgiye göre Çorum  Doğalgaz Boru hattını besleyen  Samsun - Çorum Botaş iletim hattında meydana gelen arıza nedeniyle çalışmalar sürüyor.Boru hattındaki arızayı tamir etmeye çalışan teknik ekip Gaz kesintisi yapılmadan arıza giderilmeye çalışıyor denildi.
Arıza giderilememesi halinde,Pazartesi sabahı itibariylePazartesi sabah saatlerinde Şehir genelinde doğal gaz kesintisi yaşanabilir.

Çorum’da doğalgaz boru hattında meydana gelen arıza nedeniyle Çorumgaz A.Ş’den abonelere​ yapılan duyuru
T.C. Devlet Demiryolları tarafından yürütülen Yüksek Hızlı Tren projesi kapsamındaki etüt çalışmaları kapsamında, 03/12/2017 tarihi saat 13:30 civarında Çorum İli Sazdeğirmeni köyü kırsal alanında yer alan BOTAŞ’a ait 48 inch çapındaki Mavi Akım Doğal Gaz Boru Hattına verilen hasar nedeniyle, boru hattından atmosfere kontrol dışı doğal gaz kaçağı oluşmuştur.

BOTAŞ Acil Müdahale Ekipleri tarafından olay mahallinde çevresel tedbirler alınarak, bakım-onarım çalışmaları için gerekli ekipmanların ikmali yapılmış ve olay mahalline intikaline başlanmıştır. Alınan emniyet tedbirleri çerçevesinde, öncelikle Ana İletim Hattından Ankara istikametine sevkiyatı yapılan doğal gaz akışı durdurulmuş olup, Çorum ile Denizköy arasındaki boru hattı izole edilmiştir. Bu bağlamda, Mavi Akım İletim Hattından teslim alınan Rus Gazı da zorunlu olarak 30 milyon Sm3 miktarından 10 milyon Sm3 miktarına düşürülmüştür.Çorum ilinin doğal gaz arzı ise, operasyon başlangıcına kadar izole edilen iletim hattı içerisindeki stok gazından sağlanacak olup, operasyon esnasında ise CNG tankerleri ile tedarik edilecektir.

 Çorumgaz’dan abonelere, ‘Sayın Abonemiz, BOTAŞ’a ait Samsun-Ankara Doğalgaz Ana İletim Hattı’nda hızlı tren zemin etüd çalışmaları esnasında yaşanan hat hasarı nedeniyle sanayi tesislerimizin ve büyük tüketici olan müşterilerimizin doğalgazları kesilecektir. Konut müşterilerimizin doğalgaz kesintisi yaşamamaları için sabah 08.00’den itibaren kombi ve kazanlarını kapatmaları, doğalgazı sadece mutfakta kullanmaları önemle rica olunur. Gelişmeler SMS ile bildirilecektir’ mesajı gönderildi.


ÇORUMGAZ A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, olayın ardından hemen onarım ve tadilat çalışmaları için harekete geçtiklerini söyleyerek çalışmaları yarın bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Kahraman bu kapsamda yarın sanayiye doğalgaz veremeyeceklerini, evlerde ise kombi ve kalorifer kazanlarının kapatılması halinde mutfaklardaki ocaklara gaz akışını kesmemeye gayret edeceklerini dile getirdi.


Bu arada Vali Necmeddin Kılıç, Çorum Gaz'ı ziyaret ederek, hasar ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.​

PAZARTESİ GÜNÜ 08.00'DEN İTİBAREN 'KOMBİ VE KAZANLARI KAPATIN' UYARISI

Çalışmaların Salı gününe kadar tamamlanmasının öngörüldüğünü aktaran Kahraman, bu süre içerisinde Çorum kent merkezine gaz akışının, izole edilen iletim hattı içerisindeki stok gazdan sağlanacağını belirtti.

Onarım çalışmasının başlamasından itibaren gazın CNG tankerleri ile tedarik edileceğini ifade eden Kahraman, vatandaşların doğalgaz kesintisi yaşamamaları için yarın (pazartesi) saat 08.00'den itibaren kombi ve kazanlarını kapatmalarını, doğalgazı yalnızca mutfakta kullanmalarını istedi.



Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam