SİYASETTE İLK SIRA KADIN ADAYLARIN

Politika 16 Şubat 2015 08:12
Videoyu Aç SİYASETTE İLK SIRA KADIN ADAYLARIN
A
a

Özgecan Siyasi Partilerde Milad oldu: AK Parti 81 kadın vekil ile rekor kırmayı hedefliyor-CHP'de Ankara, İstanbul ve İzmir’de ilk sıralar kadın adayların.

AK Parti'de 3 adaydan biri kadın olacak.


Kadınlar 7 Haziran seçimlerinde rekor düzeyde Meclis'te yer alacak. Mevcut parlamentoda 312 AK Partili milletvekilin sadece 45'i kadın. Seçimlerde AK Partili kadın milletvekili sayısının en az 80'e çıkması bekleniyor. Başı örtülü kadın adaylar da seçilebilecek noktalardan aday gösterilecek. 

Ak Parti Kadın Kolları genel merkezi olarak, bir kadın siyasete girmek istiyorsa ve bu konuda kararlıysa, ona fırsat verildiğinde aday olur. Eşit imkanlar sağlanması gerekiyor. Kadın, zaten kendi yolunu bulur, başarılı olur. Kotayla değil, zorlayarak değil, gerçekten kendini hazır hisseden, gerçekten siyaset yapmak isteyen kadınlarımıza fırsat verilmesinden yanayız.


CHP’de garanti sıralar kadına



CHP Parti Meclisi, 7 Haziran seçimleri için bugüne kadarki en geniş önseçim uygulamasını yapma kararı aldı. 85 seçim bölgesinden 55’inde seçim bölgesinde üye katılımlı önseçim yapılacak. Bunlardan 45’inde hâkim gözetiminde, 10’unda örgüt gözetiminde üye katılımlı önseçimle adaylar belirlenecek. 30 seçim bölgesinde ise merkez yoklamasına gidilecek. Ankara, İstanbul ve İzmir’de tüm seçim bölgelerinde ilk sıralar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun inisiyatifiyle kadın adayların olacak. Kılıçdaroğlu, önseçim yapılacak yerlerde 39 kontenjan kullanacak.

Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasi tarihinde dönüm noktası olabilecek toplantılardan biri olacak” diye sunduğu CHP Parti Meclisi’nden sürpriz kararlar çıktı. Toplantıda alınan kararları açıklayan parti sözcüsü Haluk Koç, 7 Haziran için CHP’nin bugüne kadarki en geniş önseçim uygulamasını


yapacağını açıkladı. Koç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da “Meydanlarda demokrasi diye bağırıyorsun, sen adaylarını nasıl belirliyorsun? İmralı ve Kandil’in vesayet rüzgârıyla belirliyorsun” diye seslendi. Cumhuriyet’in geçen hafta duyurduğu önseçim formülü, PM’de alınan kararlarla tescillendi.

 



Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam