Srebrenitsa'da 136 soykırım kurbanı

Dünya 11 Temmuz 2015 12:38
Videoyu Aç Srebrenitsa'da 136 soykırım kurbanı
A
a

Başbakan Davutoğlu Bosna Hersek'te İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybeden 136 kurban daha bugün Potoçari Anıt Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Srebrenista soykırımının 20’inci yılı nedeniyle düzenlenecek anma törenine katılmak üzere Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya gitti.

Başbakan Davutoğlu'nun Bosna Hersek'teki ziyaretlerinin ilk durağı Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği oldu. Şehitliğe beraberinde Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ile gelen Başbakan Davutoğlu, Kovaçi Şehitliği'ne çelenk bıraktı. Ardından yürüyerek şehitlik alanındaki Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı İzetbegoviç'in kabrine geçen Başbakan Davutoğlu, Zvizdic ile çelenk bırakarak dua etti.

Başbakan Davutoğlu, yarın Srebrenitsa Soykırımı 20. Anma törenlerine katılmak için Srebrenitsa kentine geçecek.


Potoçari Anıt Mezarlığı'nda bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek 136 kurbanın en yaşlısı öldürüldüğünde 75 yaşında olan Yusuf Smayloviç. Smayloviç, oğlu ve torunu ile birlikte toprağa verilecek. Bu yıl defnedilecekler arasında ayrıca, öldürüldüklerinde henüz reşit olmayan 18 kurban da bulunuyor.

Potoçari Anıt Mezarlığı'nda defnedilen soykırım kurbanlarının sayısı bugün törenin ardından 6 bin 377'ye yükselecek.

Bu yılki törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da katıldı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam