Süper Kupa Kupa beyi Galatasaray'ın!

Spor 9 Ağustos 2015 00:12
Videoyu Aç Süper Kupa Kupa beyi Galatasaray'ın!
www.hitittv.com BAKAN TOPÇU MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇADIRLARINI ZİYARET ETTİ
A
a

VİDEO SPIR MAÇ ÖZETİ İZLE Geçen sezonu çifte kupayla kapatan Galatasaray, Süper Kupa'da Bursaspor'u 1-0 yenerek bu kupanın da sahibi oluyor. TFF Süper Kupa finalinde Galatasaray ve Bursaspor, Ankara Osmanlı Stadı'nda kozlarını paylaştılar.

Hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşma düşük bir tempoda geçerken 90 dakika sonunda kupanın sahibi 1-0'lık galibiyetle Galatasaray oldu. 

Sarı-kırmızılı takımın tek golü maçın 21. dakikasında Yasin Öztekin'den geldi. Cimbom'da Emre Çolak maçın 88. dakikasında direkt kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. 

Bursaspor'da ise Sivok'un 23. dakikada attığı gol ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı. 

Bu kupa ile Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ın başına geçtiğinden bu yana Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın ardından 3. kupasını kazandı. 

TRİBÜNLER DOLDU 

TFF Süper Kupa adıyla 9. kez düzenlenen organizasyona ilk kez evsahipliği yapan başkentliler, karşılaşmaya ilgi gösterdi. Yaklaşık 20 bin kişilik Osmanlı Stadı'nda tribünlerin büyük çoğunluğu doldu. Her iki takım taraftarları, karşılaşma öncesi "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratı yaptı. 

MUSLERA DEVLEŞTİ 

Galatasaray 3. dakikada kalesinde çok önemli bir tehlike ile karşı karşıya kaldı. Ceza alanı içinda Bakambu'nun şuta Muslera uzandı ve çıkardı. Ancak top Bursasporlu Ozan Tufan'ın önüne düştü. Ozan'ın vuruşunu Muslera bir kez daha kurtarınca Bursalılar adeta saç baş yoldu. Devamında topu savunma uzaklaştırdı. 

20. dakikada Sneijder'in ceza alanı dışından yaptığı yarım vole vuruşu, bir önceksi pozisyonda yerde kalmasına karşın çok iyi bir refleksle Muslera uçup tokatladı. 

YASİN AFFETMEDİ 

Galatasaray, Bursaspor'un baskı kurmaya çalıştığı dakikalarda bu baskıyı golle kırdı. Soldan aldığı uzun pasla, sağda topla buluşan Yasin ceza alanına doğru yaklaştı. Bir rakibini çalımla gerisinde bırakan Yasin sol ayağıyla sert bir şut çıkardı ve Mert'i mağlup etti: 1-0. 

Golden iki dakika sonra Bursaspor, Sivok'un kafa vuruşuyla gol bulsa da bu gol, Sivok'un topa vurduğu an ofsayt olması nedeniyle geçersiz sayıldı. 

MERT İYİ ÇELDİ 

Golden sonra Galatasaray oyunun ritmini elinde tuttu. Özellikle sağ kanadı kullanan sarı-kırmızılı takım ilk yarının sonlarına doğru ikinci gole yaklaştı. Sabri'nin sağdan ortasında top kale ağzına indi. Burak Yılmaz'ın hareketini engellemek isteyen Serdar Aziz ters bir vuruş yaptı. Mert Günok bu ters vuruşu diziyle çıkardı ve devam eden aksiyonda göze hoş gelen bir planjon ile topun sahibi oldu. 

BURSASPOR ARADI AMA BULAMADI 

İlk 10 dakikası düşük bir tempoda geçen maçta Bursaspor, 58'de gole yaklaştı. Ayağa paslarla rakip ceza alanına yaklaşan Bursa'da Josue soldan ceza alanına ortasını yaptı. Kale ağzında iyi yükselen Bakambu'nun vuruşu adeta direği yalayarak auta çıktı. Bu pozisyonda Bursaspor'un neredeyse yürüyerek denebilecek bir şekilde G.Saray ceza alanına gelmesi gözlerden kaçmadı. 

73. dakikada Podolski savunmadan gelen topu kafayla savunmanın arkasına sarkıttı. Yasin bir anda topla beraber ceza alanına girerken defansta Serdar Aziz araya girip topu kornere gönderdi. Kornerden G.Saray bir sonuç alamadı. 

EMRE ÇOLAK KIZARDI 

Galatasaray maçın 88. dakikasında 10 kişi kaldı. İkinci yarıda Burak Yılmaz'ın yerine oyuna giren Emre Çolak, Ozan Tufan'a yaptığı sert faul sonrası doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Genç oyuncu yaptığı hareket sonrası 'pişmanlık' görüntüsü verse de karar değişmedi. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray rakibini 1-0 yendi ve Süper Kupa'nın sahibi oldu.

www.hitittv.com BAKAN TOPÇU MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇADIRLARINI ZİYARET ETTİ
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam