Tangocular yarı finalde

Spor 5 Temmuz 2014 23:28
Videoyu Aç Tangocular yarı finalde
A
a

VİDEO SPOR İZLE Belçika'yı 1-0 yenen Arjantin, Dünya Kupası'nda adını yarı finale yazdırdı.

2014 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin, Belçika'yı 1-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Brezilya'nın başkenti Brasilia şehrindeki Nacional Stadı'nda oynanan çeyrek final mücadelesinde Arjantin'i yarı finale taşıyan gol 8. dakikasında Higuain'den geldi.

1990'dan bu yana ilk kez Dünya Kupası'nda yarı finale yükselen Arjantin'in rakibi Hollanda-Kosta Rika maçının galibi olacak.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

KARŞILAŞMANIN TÜM AYRINTILARI BURADA  MAÇ MERKEZİ

MAÇIN EN KRİTİK POZİSYONLARI

1-0: Maça daha etkili başlayan Arjantin, 8. dakikada golü buldu. Angel Di Maria'nın pasında savunmadan seken topu önünde bulan ve gelişine düzgün bir vuruşla topu direk dibinden ağlarla buluşturan Gonzalo Higuain, Arjantin'i 1-0 öne geçirdi.

GOL | Arjantin 1-0 Belçika 8' Higuain

26. dakikada ceza alanı dışında topu kontrol eden Kevin De Bruyne'ün sert vuruşunda, Arjantin kalecisi Sergio Romero gole izin vermedi.

Arjantin'de zorunlu değişiklik

33. dakikada Arjantin karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını zorunlu olarak kullandı. Sakatlanarak karşılaşmaya devam edemeyen Angel Di Maria'nın yerine Enzo Perez oyuna girdi. İŞTE O POZİSYON

Messi'nin şutu

41. dakikada Arjantin tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Ceza sahası yayı içinde kontrol ettiği topu rakiplerinden iyi saklayan Lionel Messi, Marouane Fellaini'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Kazanılan serbest atışta, kaleci Thibaut Courtois'nın koruduğu tarafa doğru sert bir şut gönderen Messi'nin vuruşu, direğin üzerinden dışarı çıktı.. İŞTE MESSİ'NİN O ŞUTU

42. dakikada Belçika gole yaklaştı. Jan Vertonghen'in sol kanattan yaptığı ortada, Kevin Mirallas'ın penaltı noktası üzerinde yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak, direğin yanından dışarı gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Arjantin'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Higuain Maradona gibi gitti, şutu direkte patladı

55. dakikada Arjantin farkı ikiye çıkarma şansından yararlanamadı. Gonzalo Higuain, Vincent Kompany'den sıyrılarak savunmanın arkasına sarktı. Ceza alanına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Higuain'in sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşta top, üst direğe çarptı ve oyun alanını terk etti. İŞTE O MÜTHİŞ POZİSYON

61. dakikada Belçika beraberliğe yaklaştı. Vertonghen'in sol taraftan yaptığı ortaya kale sahası önünde yükselen Fellaini'nin yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak, kaleyi bulmadı.

85. dakikada De Bruyne'ün vuruşunda savunmadan seken top, kaleci Romero'nun bakışları arasında direğin hemen yanından kornere gitti ve Belçika beraberlik fırsatını kullanamadı.

Messi karşı karşıya kaçırdı, dönen top az daha Tangocuları yakacaktı!

Maçın uzatma anları adeta nefesleri kesti. Fernando Gago'nun pası ile Belçika yarı alanının ortasında bomboş pozisyonda topla buluşan Lionel Messi topla birlikte ilerledikten sonra ceza sahası yayı üzerinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Şutunu çeken Messi, Belçika kalecisi Thibaut Courtois'yu geçemedi.

Kaleciden dönen top Belçika için beraberliği sağlama şansı doğurdu. Dries Mertens'in pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Romelu Lukaku, son çizgiye indikten sonra topu içeri çıkardı. Ezequiel Garay'ın uzaklaştırmak istediği top ceza sahası yayı üzerinde sol çaprazda bulunan Axel Witsel'e geldi. Axel Witsel'in gelişine çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıktı.

İŞTE O NEFESLERİ KESEN POZİSYON

Attığı golden sonra üstünlüğünü korumayı başaran Arjantin, mücadeleden 1-0 galip ayrılarak yarı finale yükselen taraf oldu. "Tangocular", yarı finalde Hollanda-Kosta Rika maçının galibiyle karşılaşacak.

Bu arada ilk iki çeyrek final maçında olduğu gibi Arjantin-Belçika karşılaşmasının öncesinde de iki takımın kaptanları, ırkçılığa karşı mesaj içeren bir metin okudu. Ayrıca takımlar sahaya "Irkçılığa hayır" yazılı pankartla çıktı.

Stat: Nacional

Hakemler: Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani (İtalya)

Arjantin: Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Ezequiel Garay, Martin Demichelis, Jose MariaBasanta, Lucas Biglia, Javier Mascherano, Ezequiel Lavezzi (Dk. 71 Rodrigo Palacio), Angel Di Maria (Dk. 33 Enzo Perez), Lionel Messi, Gonzalo Higuain (Dk. 81 Fernando Gago)

Belçika: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Daniel Van Buyten, Jan Vertonghen, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne, Kevin Mirallas (Dk. 59 Dries Mertens), Eden Hazard (Dk. 75 Nacer Chadli), Divock Origi (Dk. 59 Romelu Lukaku)

Gol: Dk. 8 Gonzalo Higuain (Arjantin)

Sarı kartlar: Dk. 53 Eden Hazard, Dk. 68 Toby Alderweireld (Belçika), Dk. 75 Lucas Biglia (Arjantin)

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam