Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) tarafından düzenlenen 'IPARD 2 Programı' tanıtım

ÇORUM 15 Ocak 2016 22:23
Videoyu Aç Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) tarafından düzenlenen 'IPARD 2 Programı' tanıtım
Çorum'da Yaz Kur'an Kursu Coşkulu Başladı
A
a

Video Haber İZle... TKDK 2. IPARD tanıtım programında, 1 milyar 45 milyon bütçeli kaynaktan, Çorum’un azami oranda faydalanmasını istediklerini söyleyen TKDK Çorum İl Koordinatörü Hakan Körpınar, yatırımcılara çağrıda bulunarak, “Bu fırsatı el birliği ile üretim ve istihdama dönüştürelim.” dedi.

Anitta Otel'de düzenlenen programa AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Vali Yardımcısı Savaş Tuncer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, TKDK Çorum İl Koordinatörü Hakan Körpınar bazı daire müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

IPARD 2 programın amacının kırsal alanların gelişmesi ve ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesine katkıda bulunmak olduğunu söyleyen TKDK İl Koordinatörü Hakan Körpınar, yaptığı konuşmada şu bilgileri verdi:

 "IPARD programı, AB Ortak Tarım Politikası uygulamalarına hazırlık yapmak, tarımsal işletmelerin, işlem ve pazarlama zincirinin AB standartlarına ulaşmasına destek vermek, kırsal alanların gelişmesi ve ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesine katkıda bulunmak, Avrupa Birliği'nden gelen hibe fonlarının kullanım alanlarını belirlemek, birliğe üyelik yolunda 11. fasıl olan 'Tarım ve Kırsal Kalkınma' konusuna yönelik uyum çalışmalarını hızlandırmak amacıyla hazırlanmış bir programdır. 

HAKAN KÖRPINAR 'HEDEFİMİZ, SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJELERE DESTEK OLMAK'

IPARD 2, 2015 yılının başlarında imzalanmış ve 2020 yılına kadar uygulanacak olup, 18 Aralık 2015 tarihinde çıktığımız 1. çağrı ilanı ile başlamış bulunuyor. 1 milyar 45 milyon avro olarak bütçelendirilen IPARD 2 uygulama dönemi için TKDK olarak hedefimiz, kırsal alanda daha kaliteli, daha modern, daha çok istihdam sağlayan, yeni teknolojileri içerisinde barındıran, sürdürülebilir projelerin hayata geçmesine destek olmak.

Koordinatör Hakan Körpınar;'YATIRIMCILARIN PROJELERİNİ BEKLİYORUZ'

Kurumumuzun amacı kırsalda göçü önleyerek sürdürülebilir kalkınma sağlamak ve yaşam standartlarını yükseltmek. Kaliteli, iyi düşünülerek ve özenle hazırlanmış projelerin Çorum'da hayat bulması yüzde 50-70 arasında değişen hibe oranlarıyla, modern tesisler kurularak yeni istihdam alanları oluşturulması için özellikle Çorumlu hemşerilerimizi ilimize yatırım yapmak için proje hazırlamaya ve TKDK'nın sunmuş olduğu fırsatları değerlendirmeye davet ediyoruz."

Törende sırasıyla kürsüye gelen milletvekilleri de yaptıkları konuşmalarda IPARD 2 Programı ve hükûmetin kırsal kalkınma alanındaki çalışmalarına ilişkin görüşlerini paylaştılar.

Program sonunda TKDK'nın destekleri kapsamında yapmış olduğu yatırımlarla en fazla istihdam sağlayan Burcu Sarıkılıç, Ömer Karakuş, Mustafa Ilıca ve Halil Demir'e 'Yatırım Sertifakası' verildi.
Çorum'da Yaz Kur'an Kursu Coşkulu Başladı
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam