Tecavüze 'bakire' indirimi yapılan bir ülke

Yaşam 23 Nisan 2014 18:15
Videoyu Aç Tecavüze 'bakire' indirimi yapılan bir ülke
A
a

İstanbul, Antalya ve Kayseri'de yaşanan tecavüz ve taciz olayları ve özellikle verilen cezalar hukukun ne kadar acımasız olduğunu bir kez daha kanıtladı.İstanbul’da amca A.Y., 2005’te 5.5 yaşındaki küçük D.Y.’ye cinsel istismarda bulundu ve “Eğer bunları söylersen öldürürüm” diye tehdit etti.

Korkan çocuk ancak 11 yaşında amcasının saldırısı üzerine annesine olayı anlattı. Ailenin şikâyeti üzerine amcaya Bakırköy 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

‘Basit bir eylem’
Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’nun D.Y.’nin ‘ruh ve beden sağlığının bozulduğu’ raporunu da göz önüne alarak, eylemi ‘cinsel istismara teşebbüs’ olarak nitelendirdi. Amcaya 14 yıl 4 ay 15 gün hapis vezası verildi. Temyizde Yargıtay kararı bozdu. Mahkeme ise hapiste direndi.
Direnme üzerine dava Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na geldi. Kurul, Yargıtay’ın “Eylem işlenmemiş. Basit cinsel istismardır. Kız bakire” kararını yerinde gördü ve mahkemenin direnme kararını bozdu. Öz amca, ‘çocuğa basit cinsel istismar’dan 3 yıldan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

3 çocuğa cinsel saldırıya 43 yıl
Kayseri’de oturan Mehmet D., iki yıl önce iddiaya göre birlikte yaşadığı B.K.’nın kızı B.B. ile oğlu A.B.’ye cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. Mehmet D. hakkında Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘cinsel istismar’ suçlamasıyla dava açıldı. İki yıldır devam eden davanın karar duruşmasında suçlamayı kabul etmeyen Mehmet D., bir süre birlikte yaşadığı B.K.’yı terk etmek istediğini ve bu nedenle iftiraya uğradığını ileri sürdü. Mahkeme tutuklu sanık Mehmet D.’yi birlikte yaşadığı kadının kızı B.B.’ye ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 19 yıl 6 ay, oğlu A.B.’ye yönelik aynı suçtan 17 yıl 3 ay olmak üzere toplam 36 yıl 9 ay hapse çarptırdı. Ayrıca, yine Kayseri’de 15 yaşındaki B.K. adlı kızla cinsel ilişkiyi girdiği iddiasıyla yargılanan 17 yaşındaki F.M., 7 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. (DHA)

Öz kardeşe tecavüz
Antalya’ya göç eden 7 çocuklu bir ailenin en büyük oğlu 18 yaşındaki A.A., iddiaya göre 12 yaşındaki kız kardeşi M.A.’ya geçen yıl fiili livata yoluyla tecavüz etti. Evde kardeşleriyle oynarken başka bir odaya götürülüp tecavüze uğrayan küçük kızın ağlamalarını duyan diğer ağabey 16 yaşındaki M.A. olayı fark etti.

Bir yıl boyunca sürmüş
Kardeşini kurtarmaya çalışırken ağabeyinin bıçaklı tehdidine maruz kalan M.A., olayı annesine anlattı. Annesinin sessiz kalmasını hazmedemediği ileri sürülen M.A. evi terk etti. Aile M.A.’nın bulunması için polise başvurdu. Küçük kızın ağabeyinin cinsel istismarına uğramaya devam ettiği iddia edildi. Hatta M.A.’nın direnmesi üzerine boğazını 1.2 santim kestiği, ağzını vurarak yaraladığı ve tecavüz ettiği öne sürüldü.
Aranmakta olan M.A.’yı bulan polis, neden evden kaçtığını öğrenince olaya el koydu. Gözaltına alınan ağabey A.A., tutuklandı. Ağabey A.A. hakkında, çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlamalarından 20-44 yıl arasında hapis cezası istedi. 

Yeğenleri ‘istismar yok’ dedi, amca serbest kaldı
Diyarbakır’da 8 ve 10 yaşındaki öz yeğenlerini döverek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 20 yaşındaki M.O., mağdur çocukların ifade değiştirmesi üzerine tahliye edildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde S.İ., oğulları 8 yaşındaki M.O. ve 10 yaşındaki M.O.’nun, amcaları 20 yaşındaki M.O.’nun cinsel istismarına uğradığını öne sürerek şikâyetçi oldu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan amca M.O., tutuklandı.

‘Annemiz zorladı’
44 yıl hapsi istenen M.O.’nun yargılandığı dava duruşmasında çocuklar, “Annem köyden gitmemizi, gitmezsek bizi öldüreceklerini söylemişti. Sonra bizi alıp yurda verdi. Amcamızın bize cinsel istismarda bulunduğunu söylememizi, yoksa bizi rahat bırakmayacaklarını söyledi. Biz de bu nedenle o şekilde ifade verdik. Amcam bize cinsel istismarda bulunmadı” dediler. M.O. ise mağdur olduğunu belirterek tahliyesini istedi.
M.O.’nun tahliye edilmesine karar veren mahkeme dosyanın esas hakkındaki görüşünü açıklamak üzere Cumhuriyet Savcısı’na gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kaynak : gazetea24.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam