Televizyon karşısında iştahını kontrol altına alamayanlar

Sağlık 26 Mart 2013 16:33
A
a

Günün yorgunluğunu akşam evde birşeyler atıştırarak çıkaranları uzmanlar kilo almamaları konusunda uyarıyor.

Çoğu insanın günün yorgunluğunu akşam eve gidince oturarak veya bir şeyler atıştırarak çıkarmaya çalıştığına dikkat çeken uzmanlar, ancak atıştırmalıkların sıklığı, çeşidi, miktarı arttıkça kilo kazanımının da kaçınılmaz olduğunu söyledi. Delight Beslenme Eğitim ve Danışmanlık Merkezi sahibi Diyetisyen Dilan Dalgıç, yapılacak ufak değişikliklerle yaz ayları yaklaşırken bir taraftan dinlenirken diğer taraftan kilo almanızı önleyecek tavsiyelerde bulundu. Dalgıç, kavrulmamış badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişlerin düzenli tüketildiğinde, içerdiği yağ asitleri sayesinde hem kan kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olduğunu, hem de doygunluk hissi oluşturduğunu belirterek, günlük en fazla 40 gram (yaklaşık 1 avuç) bu kuruyemişlerden tüketilmesini önerdi. 

Yeşil çayın ise içerdiği antioksidanlar ve E vitamini sayesinde hem günün yorgunluğunu aldığını hem de kan şekerini dengeleyerek acıkmayı engellediğini dile getiren Dalgıç, siyah çay yerine akşam saatlerinde 1-2 fincan yeşil çay tüketiminin sindirim sistemine yardımcı olacağını belirtti. 

Televizyon karşısında iştahını kontrol altına alamayanlar için çiğ sebzelerin oldukça lezzetli ve doyurucu bir alternatif olabileceğini dile getiren Dalgıç, "Maydanoz, marul, mevsiminde tüketeceğiniz salatalık ve domates dilimleri sıkıldıkça tüketebileceğiniz kalorisi oldukça düşük, hafif yiyeceklerdir. Patlamış mısır, yağsız olduğu sürece en sağlıklı atıştırmalıklardan biridir. Yağsız patlamış mısıra kırmızı toz biber, pul biber, sarımsak tozu ve karabiber ilavesi ile ortaya daha farklı ve leziz bir atıştırmalık çıkarabilirsiniz. Bitter çikolata, tatlı vazgeçilmezimdir diyenler için hem ruhunuzu doyuracak hem de kalp dostu bu alternatifi 2 parmak büyüklüğünde, yanında 1 bardak yağsız süt ile birlikte akşamınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz" dedi. 

İnsanların korkmadan tüketebileceği bir diğer atıştırmalığın ise sarı leblebi olduğunu dile getiren Dalgıç, "Özellikle mide şikayetleri ve kilo problemi olan kişilere yardımcı olacak bu besini akşamları küçük bir kase dolusu tüketebilirsiniz. Ayrıca gündüz yoğun tempo çalışan ve öğün atlayan bireyler geceleri daha fazla yeme eğiliminde olurlar. Bu durumda daha doyurucu olması için 1-2 dilim esmer ekmek ile birlikte küçük bir parça peynirle mini bir sandviç veya yağsız tost oluşturabilirsiniz" diye konuştu.
Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam