TEOG soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Güncel 27 Nisan 2016 14:57
Videoyu Aç TEOG soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak?
A
a

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim Bilişim Ağı TEOG sınavının soru ve cevaplarının ne zaman erişime açılacağını duyurdu

"www.eba.gov.tr"   TIKLA

TEOG maratonu, bugün sabah saatlerinde yapılan 2. oturumla sona buldu. Sınavın soru ve cevapları eba.gov.tr'den açıklandı. Sınav sonuçları ise haziran ayında e-okul üzerinden açıklanacak. 

Toplam1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katıldığı TEOG ortak sınavları bugün yapılan 2. oturumla sonra erdi. Sekizinci sınıf öğrencileri, dün yapılan TEOG birinci gün oturumunda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, bugün yapılan TEOG-2 fen, teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınavlarına girdiler. 

Merkezi ortak sınavların soru ve cevapları, öğretmenlerin anlatımıyla görüntülü olarak "www.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlandı.  

SONUÇLAR HAZİRAN'DA AÇIKLANACAK
TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendiren öğrenciler, 14-15 Mayıs tarihlerinde mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları, haziran ayı içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.




******************************************************************************
MEB Eğitim Bilişim Ağı EBA, TEOG sınav soru ve cevaplarının  28 Nisan saat 13:00’den sonra erişime açılacağını belirtti. TEOG’a giren öğrencilerin merakla beklediği yanıt bugün açıklandı. 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavının ikinci bölümüne bugün girdiler. Yarın da devam edecek olan TEOG sınavı soru ve cevaplarının bu yıl da eba.gov.tr'den açıklanması planlanıyor. 

TEOG SORU VE CEVAPLARI EBA'DA

 

Milli Eğitim Bakanlığı geçen dönem sınav sorularını ve cevapları ikinci etap sınavlarının hemen ardından yayınlamıştı. TEOG 2016 soruları ve cevapları da geçen yıl olduğu gibi  28 Nisan Perşembe ( yarın)  saat 13.00'den sonra eba.gov.tr'den yayınlanacak.

Nisan 2016 TEOG soruları ve cevapları eba.gov.tr'den açıklandığında öğrencilerin EBA kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIYOR? EBA ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

TEOG soru ve cevaplarının açıklanacağı eba.gov.tr'ye giriş, ana sayfanın sağ üst köşesindeki giriş linki ile sağlanıyor.

Bu sayfadan 'Öğrenciye Şifre Verme' linkini tıklayarak gerekli bilgileri girdikten sonra ‘eba şifresi’ edinmiş olacaksınız. MEB Eğitim Bilişim Ağı-EBA sitesinden TEOG sınavlarıyla ilgili tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz. 

TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI SINAV TARİHLERİ

İlk 3 sınav bugün yapıldı. Öğrenciler saat 09.00’da Türkçe sınavına girdi. 40 dakika süren sınavın ardından 30 dakikalık bir mola oldu. Saat 10.10’da Matematik sınavı başladı. 40 dakikalık sınavın ardından verilen molanın sonrasında öğrenciler saat 11.20’de ilk günün son sınavına Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavına girdi.

TEOG İKİNCİ GÜN SINAVLARI

İkinci gün sınavlarında ise öğrenciler, yine aynı saatlerde Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlarına tabi olacaklar. İki günde 6 sınavın tamamlanmasıyla bu yıl gerçekleştirilmesiyle TEOG maratonu sonlanmış olacak.

29 NİSAN CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

TEOG sınavı öğrenim görülen okullarda gerçekleştiriliyor. İki gün boyunca  sınav nedeniyle 5., 6. ve 7. sınıf öğrencileri de sınav günlerinde eğitim ve öğretim görülmedi.  Ancak sınavların ertesi günü yani 29 Nisan Cuma hafta sonu tatili ile birleştirilmeyeceği duyuruldu.

TEOG'A GEÇ KALANLARIN KABULÜ

TEOG sınavları başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelenler sınava alınıyor. Fakat bu öğrenciler de diğerleriyle aynı zamanda sınavı yetiştirmek zorunda.  Her dersin yazılısı başladıktan sonra ilk 20 dakika boyunca sınıftan çıkmak yasak, 20 dakikadan sonra sınavını tamamlayan öğrenciler sınıftan ayrılabilir.

SAYFALARI KONTROL EDİN

Sınav öncesinde soru kitapçığınızda baskı hatası ya da eksik sayfa olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz . Cevap kâğıdınızda yer alan TC kimlik numarası, ad, soyad gibi bilgilerinde de bir yanlışlık olup olmadığına hızlıca göz atın.

YANLIŞLAR DOĞRULARI GÖTÜRÜYOR MU?

TEOG'da yanlış cevapların bir önemi yok. Yanlış soruların doğruları etkilemesinden dolayı tüm sorulara cevap vermek faydalı olacaktır.

SINAV YERİNE BUNLARI GETİRMEYİN

Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarını sınava getirilmesi yasak. Aksi halde sınavınız geçersiz sayılıyor.

TEOG MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN?

TEOG sınavlarına mazeretli ya da mazeretsiz katılamayan öğrencilerin bilgileri okul müdürlüğünce sınav günü bitiminde 5 gün içerisinde e-okul sistemine işlenecek. Bu öğrenciler 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak mazeret sınavlarına katılacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam