TOKAT;HAVA ALANI VE BÖLGE HASTANESİNİ KONUŞUYOR

Güncel 26 Mart 2013 14:41
A
a

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, Tokat Çevre Yolu'nun açılışında söz verdiği 'yeni havaalanı' yapılması için yer arayışlarının devam ettiğini söyledi. Bölgeye hitap eden 3. bir hastane olmuş olacak. Amasya, Sivas, Yozgat ve Çorum'a da hitap edebilecek bir hastane olacak" dedi.

AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat'ta yapılaması planlanan yeni havalanın yerinin netlik kazanmadığını söyledi. 

Parti binasında Ankara'da yaptıkları temasları değerlendiren Başkan Eroğlu, eski SSK Hastanesi yerine yapılan girişimler sonucu yüksek güvenlikli Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin açılması yönünde resmi yazışmaların başlatıldığını söyledi. Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin birkaç ay içerisinde tefrişinin yapılması ile açılışının yapılacağını ifade eden Başkan Eroğlu, "Burası acil ve poliklinik hizmeti olan 150 yataklı bir hastane olacak. Aynı zamanda adli vakalardan dolayı tedavi görebileceği bir hastane şeklinde açılmış olacak. Tefrişat çalışmaları başlıyor. Böyle bir hastane en yakında Samsun ve Elazığ'da var. Bu bölgede yüksek güvenlikli bir hastane yok. Bölgeye hitap eden 3. bir hastane olmuş olacak. Amasya, Sivas, Yozgat ve Çorum'a da hitap edebilecek bir hastane olacak" dedi. 

Başkan Eroğlu ayrıca eski devlet hastanesinin yerine yapılması planlanan bölge diş hastanesi ihalesinin bitmek üzere olduğunu, eski doğumevi hastanesi yerinin ise TOKİ'ye devredildiğini şuan için planlanmış net bir çalışmanın olmadığını sözlerine ekledi. 

"YENİ HAVAALANI YERİ NETLİK KAZANMADI" 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, Tokat Çevre Yolu'nun açılışında söz verdiği 'yeni havaalanı' yapılması için yer arayışlarının devam ettiğini ifade eden Başkan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Yer konusu netlik kazanmadı. Mevcut havaalanı ile Çerçi ile Söngüt arasındaki bir bölge düşünülüyor. Hasan baba ve Çamlıbel'le ilgili bir çalışma yok. Çerçi ve Söngüt civarında yüzde 70 civarında vatandaş arazisi var. Yüzde 25 gibi de mera ve devlete ait arazi var. Bu anlamda takas yapılabilir mi? 

takas yapılamaz ise oradaki vatandaşlarla anlaşılabilir mi? Bunla beraber ne kadar mal olur? Verimli arazi denilipte mevut yerde mi havaalanı yapılabilir? Bunları bakanlık değerlendiriyor. Hem devletin cebinden az para çıkarak hem az kamulaştırma yaparak, vatandaşı mağdur etmeden, tarım arazisine fazla zarar vermeden havaalanı kurulabilir onun çalışmasını yapıyorlar. Bakanımız söz verdi. Bizde bunun takipçisiyiz. Bu sözden geri dönme yok." - TOKAT
Kaynak : DHA
1000
icon
Ahmet Öz 27 Mart 2013 10:06

Tokat Ak Parti İl Başkanını,Tokat için gösterdiği hizmet ve duyarlılığı için tebrik ediyorum.Hitit TV'deki bu haberler vesilesi ile aklıma geldi.Çorum Hitit Dernekler Federasyonumuz Çorum Havaalanı ve Hızlı Tren imza kampanyası düzenlemişti.Çevre illerimizdeki böyle güzel çalışmalar inşallah meyvesini verir.Çorum'daki STK'larımız,Çorum TSO,halkımız,siyasilerimiz elbirliği ile Çorum Havaalanı ve Çorum geçişli Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesi için tekrar bir kampanya düzenleseler ne güzel olur.

0 0 Cevap Yaz
sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam