TÜBİTAK 4007 Hitit Bilim Şenliği Başladı

ÇORUM 26 Eylül 2019 11:11
Videoyu Aç TÜBİTAK 4007 Hitit Bilim Şenliği Başladı
A
a

Çorum Valiliği, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4007 Hitit Bilim Şenliği başladı...

 


Çorum Kadeş Barış Meydanında düzenlenen şenlik 26-26-28 tarihleri arasında 3 gün devam edecek.

Şenlik açılış programına; Çorum Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu, İl Turizm Müdürü Sümeyra Şengül, Şube Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve AHL Park AVM desteklediği şenlik kapsamında bilim sergileri, sahne gösterileri, atölye, laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler ve benzeri etkinlikler gerçekleştirilecek.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Kır, “TÜBİTAK bilim şenlikleri bilim kültürünü ve iletişimini toplumun daha geniş çevresine yaygınlaştırmasını katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması, bilim ve teknoloji aradındaki iletişimin etkinlikler yoluyla kavranılması amaçlanmaktadır” dedi.

Şenliğin yapılma amacı hakkında bilgi veren Kır, “Bilim ve tekloloji interagtif bir şekilde yapılacak etkinlikler yoluyla tanıtımını sağlamak, katılımcılara bilimsel düşünceyi kazandırmak, bilime merak uyandırmak, 7’den 70 herkese bilim ışığında farkındalık oluşturmak ve bilimi sevdirmek amacıylan hazırlanan TÜBİTAK 4007 bilim şenliği 26-27-28 Eylül tarihleri arasında açık kapacaktır” diye konuştu.

Etkinlik kapsamında çeşitli bilim türlerinden örnek çalışmaların yer aldığı projede, mühendislik ve teknoloji alanlarına ağırlık verildiğini belirten Kır, “59 atölye çalışması, 6 konferans olmak üzere toplam 137 etkinlik atölye liderleri, rehber ve konuşmacılardan oluşan toplamda 65 eğitimci tarafından gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından şenliğin hazırlanmasında katkı sunanlara plaket takdimi yapıldı.

Daha sonra protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Ardından öğrencilerinin hünerlerini sergilediği bilim sergisi gezildi.

Birbirinden renkli projelerin yer aldığı sergide öğrenciler projelerini katılımcılara tanıtıyor.

 

               

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam