Türk Halkı Suriye'ye Askeri Müdahaleyi Destekliyor

Güncel 5 Eylül 2013 12:00
A
a

ORC'nin dış politika anketinde, Türk halkı Suriye'ye yönelik olası bir askeri müdahaleyi desteklediği sonucu ortaya çıktı.

 
 

ORC Araştırma Şirketi'nin 28 Ağustos- 1 EYLÜL2013 tarihleri arasında, 32 ilde 3100 denek ile yüzyüze görüşülerek gerçekleştirdiği dış politika anketinden çarpıcı sonuçlar çıktı. SURİYE'ye olası askeri müdahalenin ilk sırada olduğu ankette, takındığı tavırdan ötürü aK pARTİ hükümetini destekleyen kadar eleştiren de var.

SURİYE'YE OPERASYONA DESTEK

Arştırmada "Esad'ın uyguladığı katliamı sona erdirmek için sURİYE'ye operasyon yapılmasını desteklliyor musunuz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 71.8'i askeri operasyondan yana görüş bildirirken, desteklemeyenlerin oranı yüzde 21'de kaldı.

TÜRKİYE'NİN ORTADOĞU POLİTİKASI

Suriye'ye yönelik operasyon tartışmaları ile birlikte bir kez daha dünyanın gündemine oturan Otadoğu ile "Ortadoğudaki tüm gelişmelerin,Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna yüzde 92.3'lük gibi büyük bir çoğunluk 'evet' yönünde görüş belirtti.

BUGÜN SEÇİM OLSA

ORC anketinde dikkat çeken bir diğer bölüm ise SEÇİM anketi oldu. Bugün SEÇİM olsa hangi partisine oy verirsiniz sorusuna yanıt veren vatandaşların yüzde 49'u AK PARTİ'yi işaret etti. Buna göre CHP yüzde 26.5 MHP 14.9 BDP ise 6.4 oranında oy alıyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam