Türkiye-ABD ile çekilme görüşmesi

Dünya 8 Ocak 2019 11:42
Videoyu Aç Türkiye-ABD ile çekilme görüşmesi
A
a

ABD Heyeti Türkiye'de. ABD Suriye'den ne zaman çekilecek? Ankara bunun için bir toplantı yapacak. Kritik görüşmeler bugün yapılacak. Ancak ziyaret öncesi, Ankara-Washıngton hattında YPG gerilimi yaşanıyor...

Amerika Birleşik Devletleri heyeti, Türkiye'de.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton başkanlığındaki heyette, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından heyetin kabul edilmesi bekleniyor. Heyet, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile Beştepe'de görüşmesi gerçekleşecek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, mevkidaşı Joseph Dunford ile bir arada olacak.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da John Bolton, Jeffrey De Dunford'dan oluşan heyeti makamında kabul edecek.

ABD heyeti, Suriye'den çekilme kararıyla ilgili süreç ve esaslar hakkında Türkiye'yi bilgilendirecek.

Bu çerçevede Türkiye'nin terör örgütü YPG'ye verilen silahların geri alınmasına yönelik beklentisi ve ABD askerlerinin çekildiği alanların rejim güçleri tarafından kontrol altına alınmaması konusunda hassasiyet dile getirilecek.

Görüşmelerde Fırat'ın doğusu ile DAEŞ'le mücadele de gündemde yer alacak.

Kritik görüşmelerin ardından İbrahim Kalın ve John Bolton'ın ortak basın toplantısı yapması da gündemde. Ancak kritik görüşmeler öncesi Ankara-Washington hattında YPG gerilimi yaşanıyor.

John Bolton'ın, "ABD'nin çekilmesi Türkiye'nin Kürt savaşçıların güvenliğini garanti etmesine bağlı" açıklamasına Ankara'nın buna karşılık cevabo sert oldu.

O sözlere, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'da yanıt verdi.

Hulusi Akar, "TSK'nın mücadelesi yüzyıllardır aynı aynı coğrafyayı aynı ekmeği paylaştığımız Kürt kardeşlerimizle değildir. Bizim mücadelemiz bölgede başta Kürt, Arap, Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere, tüm etnik ve dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DAEŞ'li teröristlerdir." açıklamasında bulunmuştu.

Anadolu Ajansı'nın konuyla ilgili sorusunu cevaplayan Hulusi Akar, terör örgütünün Kürtlerin temsilcisi olamayacağını vurguladı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam