Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Şunu hep birlikte söylemek zorundayız; devlet yıkılırsa herkes, hepimiz altında kalırız. Devlet yıkılırsa ne adaletten ne gelecekten ne refahtan ne insan haklarından ne de aydınlık bir gelecekten söz edebiliriz. O halde devleti yıkmak isteyen herkese, her güce karşı yek vücut olmak zorundayız" dedi.
Feyzioğlu, Çorum Barosu’nun 64’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla kentteki bir otelde düzenlenen etkinlikte, avukatların, Türkiye’nin geleceğine umutla bakıp, birlik ve beraberliğin sağlanması yolunda kararlı adımlarla ilerleyebilmesi adına çok önemli rolü olduğunu söyledi.
TAHİR ELÇİ PKK'NIN UTANMAZCA KAZDIĞI HENDEKLERİN ÖNÜNDE PKK'YA İTİRAZ EDECEK KADAR CESUR BİR İNSANDIR
Saldırıda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi özlemle andığını ifade eden Feyzioğlu,"Tahir başkan, görüşlerine katılırsınız, katılmazsanız ama sağduyunun sessiydi. ‘Burada silah istemiyoruz’ cümlesini kanlı terör örgütü PKK’nın utanmazca kazdığı hendeklerin önünde, kanasların ve keleşlerin gölgesi altında söyleyecek kadar cesur bir insandır. İstemiyoruz dediği silahlar o silahlardır" diye konuştu.
Elçi’nin öldürülmesi ve cenazesi üzerinden birilerinin propaganda yaptığını ancak kendisinin Elçi’nin duruşunu önemsediğini belirten Feyzioğlu, "Çünkü bu duruş 79 baro başkanının ve barolar birliğinin Türkiye’yi kenetleyen duruşudur. Her konuda aynı düşünmek zorunda değiliz hatta mümkünse çok farklı düşünelim ama birbirimizle aynı terimlerle aynı hususları anlayacak şekilde anlaşalım, konuşalım. Konuşmazsak bu ülkeyi ayakta tutamayız. Birbirimize değer vermezsek, birbirimizi en azından anlamaya çalışmazsak birliğimizi beraberliğimizi sağlayamayız" ifadelerini kullandı.
"DEVLET YIKILIRSA HEPİMİZ ALTINDA KALIRIZ"
Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini anlatan Feyzioğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Şunu hep birlikte söylemek zorundayız; devlet yıkılırsa herkes, hepimiz altında kalırız. Devlet yıkılırsa ne adaletten ne gelecekten ne refahtan ne insan haklarından ne de aydınlık bir gelecekten söz edebiliriz.
HENDEKÇİ AKADEMİSYENLERE TEPKİ: MÜTAREKE DÖNEMİNİN SÖZDE AYDINLARININ KALINTILARI!
O halde devleti yıkmak isteyen herkese, her güce karşı yek vücut olmak zorundayız. Bu noktada kanlı terör örgütü PKK’ya bir cümlecik dahi aleyhte konuşmadan sürekli ama sürekli Türkiye Cumhuriyeti’ne söz söyleyenleri, mütakere döneminin işgal altındaki İstanbul’un sözde aydınlarının kalıntıları olarak niteliyorum."
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Öğretmenler İçin Yeni Dönem! MEB Ön…
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET