G20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine katılmak için Çin'in Hangcou kentine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, baş başa görüşmelerinin ardından heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti.
Çin'i ziyaret etmekten ve Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir yıl sonra yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Çin'in G20 dönem başkanlığını başarıyla yürüttüğünü kaydetti.
Erdoğan şunları kaydetti:
"Çin G20 dönem başkanlığının, önem atfettiğimiz kadın, kapsayıcılık, ticaret ve yatırım ile inovasyon konularına vurgu yapmasından memnuniyet duyuyoruz.
Bu arada mülteciler ve terörizmle mücadele gibi uzun vadeli meselelerin de G20 gündeminde kalması gerektiğini düşünürken, Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti arasında gelişmekte olan ilişkilerin artarak devamı temennimizi gündemimizde bugün işleme noktasındaki hassasiyetimizi de ifade etmek istiyorum."
Şi Cinping ise törende yaptığı konuşmada yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Erdoğan'ı, "Hangcou'ya hoş geldiniz, G20 liderler Zirvesine de hoş geldiniz" diye selamladı.
Şi Cinping, iki ülke ilişkilerinin geleceğinden umutlu olduğunu ifade etti.
Xi-hu Devlet Konukevi'nde gerçekleşen görüşmelerin ardından iki cumhurbaşkanı, Türkiye ile Çin arasında yapılan enerji, nükleer güvenlik ve bitki sağlığı gereklilikleri alanlarında yapılan 3 ayrı anlaşmanın imza törenine katıldı.
TÜRKİYE İLE ÇİN ARASINDA İMZALANAN ANLAŞMALAR ŞUNLAR:
- Türkiye'den Çin'e ihraç edilen Antep fıstığı için bitki sağlığı gereklilikleri protokolüne Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Çin Kalite, Kontrol, Denetim ve Karantina İdaresi Bakanı Zhi Shuping imza attı.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çin Enerji İdaresi arasında Yenilenebilir Enerji ve Kömür Alanında İşbirliği Anlaşmasını, Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çin adına Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Nur Bekri imzaladı.
- Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı (TAEK) ile Çin Nükleer Güvenlik İdaresi (NNSA) arasında, Nükleer Güvenlik Alanında İşbirliği Hakkında Düzenlemeye Türkiye adına Berat Albayrak, Çin adına Dışişleri Bakanı Wang Yi imza attı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET