Türkiye bu gruptan nasıl çıkar?

Spor 12 Ekim 2013 10:02
A
a

Türkiye, 2014 Dünya Kupası'na katılmak için artık Hollanda'yı yenip, Romanya'nın Estonya'ya fazla gol atmamasını bekleyecek

Milli Takım'ın Andorra, Romanya ve Estonya maçlarındankazandığı 9 puan, Türkiye'yi 16 puan ve averajla grupta 2. sıraya taşıdı.

Romanya, Türkiye'yle birlikte 16 puana sahipken Macaristan'ın ise 14 puanı  buluyor.

Grubu ikinci sırada hangi takımın tamamlayacağı sonmaçlardan sonra belli olacak. Son maçlarda 16 puanlı Türkiyeevinde 25 puanlı Hollanda'yla karşılaşacak. 16 puanlıRomanya ise evinde Estonya'yı ağırlayacak. 14 puanlıMacaristan'ın rakibi ise puansız Andorra.

Türkiye play-off'a nasıl gider?

Türkiye, Hollanda'yı 1-0 yener ve Romanya, Estonya'ya yenilir, Estonya'yla berabere kalır ya da 4 ya da daha az farklı galibiyet alırsa Türkiye play-off'a gider.

Türkiye, Hollanda'yla berabere kalırsa, Romanya'nın Estonya karşısında kazanamaması ve Macaristan'ın Andorra karşısında kazanamaması, kazanırsa 9 ya da daha az farklı yenmesi durumunda Türkiye play-off'a gider.

Türkiye, Hollanda'ya yenilirse, Romanya'nın Estonya'ya mağlup olması ve Macaristan'ın Andorra'ya karşıkazanamaması durumunda play-off'a gider.

En kötü 2. olursak ne olur?

Türkiye'nin 2. olması durumunda play-off'a gitmesi için en iyi 8 ikinci arasında yer alması gerekiyor. 9. sırada kalınmasıdurumunda otomatikmen elenmiş sayılacak.

B Grubu'nda Ermenistan'ın Bulgaristan'ın mağlup etmesiyle, bu gruptan çıkacak 2. takımın büyük ihtimalle en kötü 2. olması ve otomatik olarak elenmesi bekleniyor. Ancak bunun için Türkiye'nin Hollanda'yı yenerek gruptan 2. çıkması şart.

Hollanda neden kazanmak istiyor?

Dünya Kupası'na katılmayı garantiliyen Hollanda'nın Brezilya'da seribaşı olabilmek için FIFA Dünya Sıralaması'nda ilk 8'e girmesi gerekiyor. Şu an 9. sırada olan Hollanda'nın 7. sıradaki Uruguay'ı geçebilmesi için maçlarını kazanmasıgerekiyor. (8. sırada evsahibi Brezilya bulunuyor). Yeni sıralama 17 Ekim'de açıklancak

Play-off kuraları

Play-off kuraları 21 Ekim'de çekilecek. Gruplarında 2. sırada yer alan en iyi 8 takımdan 4'ü FIFA Dünya sıralamasındaki yerine göre seribaşı olarak kuraya katılacak.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam