TV 19 SAAT 19'DA RESMEN YAYIN HAYATINA BAŞLADI

ÇORUM 20 Kasım 2016 15:03
Videoyu Aç TV 19 SAAT 19'DA RESMEN YAYIN HAYATINA BAŞLADI
A
a

Tv 19 dün itibariyle test yayını tamamladı ve normal yayınına başladı. Çorum'a ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.


Büyükşehir olma hedefinde hızla ilerleyen, leblebisiyle ünlü Çorum’dan, dünyaya bir kapı aralanıyor. Anadolu’da ilk yerleşim yeri olan bu şehir artık, leblebisiyle, tarihi dokusuyla tüm dünyaya adını duyuracak. Bunun için köprü görevi görecek yeni bir uydu kanalı yayın hayatına başladı.

İlk canlı yayın, Çorum’da televizyon sektörünün tecrübeli isimlerinden olan Hakan Aksu’nun sunduğu ‘Günaydın Anadolu’ ile başladı. TV 19, bu programla izleyiciyi hafta içi her gün sabah 9.00’da gazetelerin manşetlerine yansıyan haberler ile Türkiye’den ve Çorum’dan gelişmelerle buluşturacak. Programın ikinci bölümünde, TV19 ailesi bünyesinde hazırlanan iç yapımların, hazırlayıcısı ve sunucuları tek tek Hakan Aksu’nun konuğu oldu. Programa konuk olarak katılan TV19 Genel Yayın Yönetmeni Murat Erdoğan, öncelikle TV 19’u Çorum’a kazandıran kanalın Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kılıç’a teşekkür ederek şöyle devam etti: ‘’Çorum’un böyle bir kanala ihtiyacı olduğuna karar veriyorlar. Bu kararlılıkla yola çıkıyorlar. Konuyu tamamen profesyonelce yöneterek ve yönlendirerek nasıl iyi bir yatırım yaparız, hangi yolları izlersek ne olur ve Çorum’a katkımız nasıl olur diye düşünüyorlar. Sonuçta TV19 ortaya çıkıyor. Özellikle onlara Çorum’u seven herkesin çok teşekkür etmesi gerekiyor’’

Konuşmasına şükrederek ve teşekkürle başlayan Murat Erdoğan, ‘’Özellikle medyanın önemini bilen ve bu konuda gerçekten desteklerini esirgemeyen ve bundan sonrada esirgemeyeceğine inandığımız, Sayın Valimiz, Milletvekillermiz, Çorum Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Çorum’da devletimizin bütün birimleri, şehir için ellerinden geleni yapıyor. Bizler de Çorum için bir şeyler yapmak adına hafif çaba göstersek, onlar canla başla bizlere destek oluyor. Buradan bizlere desteklerini esirgemeyen herkese bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.” TV 19’un yeni kurulan bir kanal olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Yeni kurulduğumuz için, çok eksiklerimiz olacak. Programcılarımızın, yapımcılarımızın birçoğu televizyon ekranına ilk defa çıkan insanlar, yayıncılıkla ilk defa tanışan insanlar. Böyle değerlendirdiğimiz zaman, böyle baktığımız zaman, burası bir nevi okul gibi. O nedenle var olan birçok eksiğin, zamanla giderileceğine inanıyorum.” Çorum’un kardeşlik kenti olduğuna dikkat çeken Murat Erdoğan, ‘’Tv19, Anadolu’dan bu kardeşlik kenti Çorum’u tüm Türkiye’ye yayacak sonra Dünya’ya yayacak bir potansiyele sahip. Şu anda Çorum bu vesile ile dünyaya açılıyor. Çorum adına daha güzel şeylerin olacağına inanıyorum.’’ şeklinde konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Herkese mümkün olduğunca açık olmaya çalışacağız, tabi yayıncılığın kendi ilkeleri var ve her yayın kuruluşunun da kendi ilkeleri var, bu çerçevede hizmet vereceğiz. Sertaç Kot, sunuculuğunu yaptığı ‘’Futbol Artı’’ ve ‘’Kronometre’’ spor programlarını canlı yayında tanıttı. Programlarından Kronometre’nin her Pazar 21.00’de ekranda olacağını söyleyen Sertaç Kot, Pazartesi akşamları ise “Futbol Artı” programıyla izleyicinin spora doyacağını ifade etti. Ardından Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Evkuran, sunuculuğunu yaptığı “Bileşke” adlı programı tanıttı. Programın, dinden medeniyete, tarihten kültüre daha birçok farklı konuları kapsadığını söyledi. Evkuran, program saatinin her Salı saat 21:00’da TV 19 ekranlarında olacğını duyurdu. Moderatörlüğünü Yasir Ahıskalı’nın yaptığı Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık ile birlikte tarihin bilinmeyenlerinin anlatılacağı “Gündem Tarih” programı da görücüye çıktı. Ahıskalı ve Işık’ın yorumlarıyla Osmanlı Tarihi, Osmanlı’da yaşanan savaşlar fetihler ve isyanlar, yakın dönemde Türkiye tarihi, gerçekleri, hepsi ve daha fazlası her Perşembe 21.00’da TV 19’da olacak. Şule Eren’in sunumuyla sağlıklı beslenmeden diyet programına, sosyal ilişkiden sosyal fobiye, sofra adabından çocuk eğitime kadar hepsi ve daha fazlası “Sohbet Tadında” adlı program ile hafta içi her gün 11:00’da TV 19 ekranlarında izleyicinin beğenisine sunulacak. TV 19 program sorumlusu Rabia Nur Hoşgör’ün moderatörlüğünde sinemadan diziye, tarihten tiyatroya, renkli dünyanın tüm güzelliklerinin yer aldığı “Bugünün Rengi” programı ise her Cumartesi 21:00’da TV 19 ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Ertuğrul Gazi Yumutkan’ın sunumuyla üniversite gençliğinin dilinden, gönlünden dökülenleri yansıtan gençliğe farklı bir bakış açısı kazandıran “Şeffaf Kampüs” programı da, Cumartesi günleri 12:00’da TV 19’da yayınlanacak.

TV 19 Haber Sorumlusu Tuğçe Ünsal’ın sunumuyla bilgide doğru, tarafsız ve ilkeli bir anlayış doğrultusunda, “Haber Saati’’ ile hafta içi her gün 19:00’da Türkiye’den ve Çorum’dan gelişmeler ekranlara taşınacak. Hafta sonları ise yine 19.00’da Sertaç Kot’un sunumuyla “Haber Saati” ekranlara gelecek. Aynı zamanda 13.00 ve 15.00 ara bültenleri izleyiciye aktarılacak. 17.00’de ulusal haberlerden oluşan bülten de her gün ekranlarda olacak. 23.00’den 01.00’a kadar olan gece bülteniyle izleyici istediği an habere ulaşacak. Sinema tutkunları için özel olarak hazırlanan ‘’Sinema19’’, programı ise Sebiha Başıbüyük’ün sunumuyla ekranlarda olacak. Vizyona giren tüm filmler ve gelişmeler her Cumartesi 14:00’te yayınlanacak. Dünyadan ve Türkiye’den ilginç videolar ve internet sitelerinde tıklanma rekoru kıran videoların yer alacağı kahkası bol program ‘’Yok Heri’’ ise Sinan Hayvalı’nın sunumuyla hafta içi her gün 13:15’de TV19’da yer alacak. Hitit mutfağına ait özel yemekler ve yöresel lezzetlerin yer alacağı ‘’Güneşin Sofrası’’ Ülkü Menşure Solak’ın sunumuyla ekranlarda olacak. Eğlence macera bilgi ve heyecan hepsi ve daha fazlasının yer aldığı ‘’Küçük Bilginler’’ adlı programda ise Hatice Öztürk, çok yakında minikleri ekran başına toplayacak. Hasan Tomuk’un sunduğu ‘’Üç Nokta’’ şiir dinletisi programı ise her Cumartesi 20:30’da TV 19 izleyicisini şiire ve müziğe doyuracak. Hakan Aksu’nun moderatörlüğünü yaptığı “Çorum Gündemi” programı, her hafta Cuma günleri 21.00’de Hakimiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Taşkan ile birlikte birbirinden önemli konukları misafir edecek.


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam