Üç Büyük Şehir'de Yerel Seçim Anketi

Politika 4 Ağustos 2013 13:28
A
a

ORC'nin Bursa, Sakarya, Kocaeli yerel seçim anketi Bursa, Sakarya ve Kocaeli'nde AK Parti'nin ezici üstünlüğü dikkat çekiyor.

 2014 yerel seçimlerine az bir zaman kala anket şirketleri de araştırmalarını yoğunlaştırdı. Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Bölgesi için yaptığı anketin sonuçlarını açıklayan ORC Araştırma şirketi, bugün de Bursa,Kocaeli ve Sakarya illerini kapsayan anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

BURSA AK Parti DEDİ

ORC Araştırma´nın kişilerle yüz yüze görüşerek yaptığı yerel seçim anketi 3 büyükşehirdeki son durumu gözler önüne seriyor. Bursalı seçmen yöneltilen 'bugün seçim olsa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy verirsiniz?' sorusuna yanıt verenlerin yüzde 44,2'si AK Parti yönünde görüş belirtirken, yüzde 28,4'ü de CHP'ye oy vereceğini açıkladı. Bursa'da MHP'yi destekleyenlerin oranı ise yüzde 13,2'de kaldı.

KOCAELİ'NDE FARK 14 PUAN

Aynı soru Kocaeli seçmenine de yöneltildi. Burda da AK Parti'nin ezici üstünlüğü dikkat çekiyor. Bu ildeki seçmenin yüzde 44,4'i AK Parti'yi desteklerken, yüzde 30,2'si CHP'den yana görüş belirtti. Kocaeli'nde de 3. parti olan MHP'nin oy oranı yüzde 15,4.

SAKARYA'DA MHP İKİNCİ

Sakarya'da da yüzde 40'ın üzerinde destek alan AK Parti, bu ildeki seçmenin yüzde 43,6'sı tarafından destekleniyor. MHP'nin yüzde 29,8'le ikinci sırada yer aldığı Sakarya'da CHP YÜZDE 14,7 ile üçüncü sırada.

 
Kaynak : www.hitittv.com/haberler.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam