UĞUR GRUP KENDİ MARKASI İLE DÜNYA DEVİ

Ekonomi 4 Nisan 2013 10:16
A
a

Resmi açılış için gün sayan Uğur Grup, BBCA'nin açılış törenini cumartesi günü gerçekleştirecek

Erol Taşkan

 

Yatırımları ve başarısıyla her zaman Çorum'a ve Çorumlular'a gurur yaşatan Uğur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Barlık, Tekirdağ-Çorum Avrupa Serbest Bölgesi'ne üretim kapasitesi ve teknolojisi bakımından Türkiye'nin en büyük, dünyada ise ilk üç sırada yer alan silo fabrikası kurdu. 12 milyon dolarlık yatırımla, sektörde dünyanın en büyük iki fabrikasına sahip olan Amerika'ya Türkiye'yi rakip yaptı.

 

Yıllardır dünyanın dört bir yanına anahtar teslimi fabrikalar inşa eden Uğur Grup, çoğunluğunu Amerika'da üretim yapan dünya devi iki firmadan temin ettiği silolar konusunda, kendi markasını oluşturma kararı aldı.

 

2011'de temelleri atılan 12 milyon dolarlık yatırım, 2012 yılında üretime başladığı gün, Türkiye'de sektörün lideri oldu. Üretiminin %80'ini BBCA markasıyla dünya pazarına ihraç eden Uğur Grup, üretim teknolojisi ve üretim kapasitesi bakımından dünya devler liginde boy gösterdi.

 

ABD'li firmaların en önemli müşterisi durumunda bulunan Uğur Grup, bundan böyle ABD'li firmaların rakibi olan en büyük Türk markası olarak dünya pazarındaki hakimiyetini artırarak devam ettiriyor.

 

Resmi açılış için gün sayan Uğur Grup, BBCA'nin açılış törenini cumartesi günü gerçekleştirecek.

 

'Dünya rekabetine ayak uydurmak için serbest bölgeyi tercih ettik'

 

Yatırımlarını sürekli Çorum'a yapmakla haklı bir ünü bulunan İşadamı Uğur Barlık, pazar hedefinin %80'inin dünya pazarı olması nedeniyle yatırımını Serbest Bölge'ye yaptığını, limanlara yakınlığı ile dünya pazarına daha rahat ulaşabilme avantajını gözönünde bulundurduklarını dile getirdi.

 

60 kişinin istihdam edildiği silo fabrikası bin tondan 300 bin kapasitesine kadar silo imalatı yaparken, her türlü hububat ve tahıl ürünlerinin depolama tercihinde dünya pazarının büyük ilgi ve beğenisi ile karşılaştıklarını aktaran Uğur Barlık, özelde Çorum, genelde Türkiye markasını gururla ve başarıyla temsil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını  dile getirdi.

 
Kaynak : Hakimiyet
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam