Ulu Çınarları ÇORİMDER Buluşturdu

ÇORUM 22 Ekim 2017 11:16
Videoyu Aç Ulu Çınarları ÇORİMDER Buluşturdu
A
a

Çorum İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER) İmam Hatip Okullarının kuruluş yıl dönümü nedeniyle 15 Temmuz şehitlerinden Ömer Arslan adının verildiği,Anadolu İmam Hatip Lisesinde,İmam Hatip Lisesinden mezun olan öğretmenler öğrencileriyle buluştu...


Çorum İmam Hatipliler Derneği (ÇORİMDER) İmam Hatip Okullarının kuruluş yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

ÇORİMDERin orgezi ettiği etkinlikler kapsamında geçtiğimiz perşembe akşamı Çorum İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlik yapmış Ulu çınarları bir araya getirdi.

Program birlikte kılınan akşam namazı ve akabinde yapılan yemek ikramının ardından devam etti. Yemek ikramı yapılan hoş sohbetler ile daha anlamlı bir hale geldi.

Yapılan açıklamaya göre, uzun süre birbirlerini görmeyen İmam Hatipliler kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, hayatını kaybederek aralarından ayrılan arkadaşları için de dua etmeyi unutmadılar.

Şehit Osman Arslan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz ve Şehit Osman Arslan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Kuru birer konuşma yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra kendilerine emanet edilen okulu iyi bir yerlere taşımak için uğraştıklarını belirten Kuru, her zaman İmam Hatipli ulu çınarlarla bir araya gelmeyi çok istediğini söyledi. Kuru, yaptığı konuşmanın sonunda geçmiş anılarla geleceğe not düşmenin önemine vurgu yaptı.

Program, Çorum İmam Hatip Lisesi’nde geçmişte görev yapmış müdür ve öğretmenlerin yeni nesillere verdikleri mesajlar ile daha önce düzenlenen Keşkek Günlerinden görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Sinevizyon gösterimi sonunda anıların anlatıldığı bölümde konuşan Çorum İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ayhan Boyraz, kendileri üzerinde emekleri çok olan ulu çınarlar karşısında hayatının en zor konuşmasını yapacağını söyledi.

İmam Hatipli ulu çınarların huzurunda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Boyraz, İmam Hatip Okullarından bu zamana kadar nice makam sahibi avukat, hakim, gazeteci, müdür hatta cumhurbaşkanı gibi insanlar çıktığını kaydetti. Boyraz, anıların tazelendiği programa geldikleri için ulu çınarlara teşekkür etti.

Program sonunda etkinliğe katılan ulu çınarlar yaşadıkları deneyimleri ve anıları tek tek paylaştılar. Anılarını anlatırken o günleri tekrar yaşamış gibi oldular ve hem kendileri hem de diğer ulu çınarları duygulandırdılar. Ulu çınarlar hüzünlü ve bir o kadarda mutlu bir gecenin sonunda bir daha kavuşmak dileği ile programı hazırlayanlara teşekkür ettiler.

 

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam