Ünlü Araştırmacı Adil Gür'den son kamuoyu yoklaması

Politika 8 Mart 2018 18:49
Videoyu Aç Ünlü Araştırmacı Adil Gür'den son kamuoyu yoklaması
A
a

A&G Araştırma şirketi yaptığı son kamuoyu yoklamasında Afrin Operasyonu ve siyasi ittifaklara halkın bakışını araştırdı...

ARAŞTIRMANIN KÜNYESİ:

Araştırma, 24-26 ŞUBAT 2018 günleri TÜRKİYE genelinde 7 coğrafi bölgede, 42 ilde, 214 mahalle – köy ve belde de, 18 yaş ve üstü 1.537'si kadın, toplam 3.057 denekle, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapılmıştır.

Afrin Askeri Harekatı'nı başarılı buluyor musunuz?

Bu askeri harekâtın gidişatını Başarılı bulanlar %82,7, Başarısız diyenler %17,3'tür



Türkiye Afrin'e girer ve Afrin'i PYD'den temizlerse, bölgede kalmaya devam mı etmeli yoksa geri mi dönmeli?

Yetişkin nüfusun %51,0'i Türkiye'nin PYD'yi temizledikten sonra Afrin'de kalmaya devam etmesi gerektiğini düşünürken, %49,0'u bölgeden ayrılması gerektiği düşüncesindedir. (Ocak 2018'de Bölgede kalmaya devam etmeli diyenlerin oranı %52,4'tü.)



 

TERÖR ÖRGÜTÜ TÜRKİYE İÇİN TEHDİT Mİ?

Sınırımızın öbür tarafında bulunan PKK, PYD, YPG, DAEŞ gibi terör örgütlerinin Türkiye için tehdit olduğunu düşünüyor musunuz?

Türkiye nüfusunun %89,1'i sınırımızın öbür tarafında bulunan PKK, PYD, YPG, DAEŞ gibi terör örgütlerinin varlığını Türkiye için tehdit olarak görmektedir. Tehdit olmadığını düşünenler %10,9'dur.


 

AK PARTİ - MHP CUMHUR İTTİFAKI?

AK Parti ve MHP'nin bu hafta kamuoyuna açıklanan "Cumhur İttifakı" adı altında yapmayı planladığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Recep Tayyip Erdoğan'la, tek adayla ve Milletvekili genel seçimleri ile birlikte, ortak katılma isteğini doğru mu, yanlış mı buluyorsunuz?

AK Parti ve MHP'nin "Cumhur İttifakı" adı altında yapmayı planladığı Cumhurbaşkanlığı seçimine tek aday olarak Recep Tayyip Erdoğan'la katılma birlikteliğini seçmenin %50,7'si doğru bulmaktadır. Yanlış bulanların oranı %33,0'tür. Seçmenin %16,3'ü ise bu konuda fikir belirtmemiştir. Fikir belirtmeyenleri dağıttığımızda doğru bulanların oranı %60,6 olmaktadır.


 

CUMHUR İTTİFAKI'NA DESTEK YÜZDE 67,9

AK Parti ve MHP'nin yapmayı planladığı bu ittifakın Başarılı olacağını düşünenler %56,5'tir. Seçmenin %26,7'si bu ittifakın Başarılı olamayacağı görüşündedir. %16,8'lik bir kararsız vardır. Bu kararsızları dağıttığımızda Başarılı olacağını düşünenlerin oranı %67,9 olmaktadır.

 

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam