Uslu'dan İlçelere Yatırım Müjdesi

ÇORUM 23 Mart 2017 11:01
Videoyu Aç Uslu'dan İlçelere Yatırım Müjdesi
A
a

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca Hükümet Konağı ve Bayat Devlet Hastanesi başta olmak üzere iki ilçeyi yakından ilgilendiren yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca Hükümet Konağı avan projesinin İçişleri Bakanlığınca onaylandığını önümüzdeki günlerde Çorum İl Özel İdaresince ihale edileceğini söyledi. Uslu yaptığı açıklamada, “Alaca ilçemizin Hükümet Konağı ihtiyaca cevap vermemekle birlikte eski yapı olması nedeniyle de tadilat yapılamayacak durumdaydı. 2014 yılında İçişleri E. Bakanı Efkan Ala ile görüşmemiz ile yeni Hükümet Konağı süreci başlamış, Sayın Bakanın talimatı ile İl Özel İdaremiz emrine 100 bin lira ödenek göndermişti. Proje süreci devam ederken yeni Hükümet Konağı için yer arayışlarımız, kamuoyunun mevcut yerinde merkezde yapılması beklentisi Dumlupınar İlkokulumuzu yeni bir bina yaparak çözüme kavuşturmuş olduk. Çorum Müzesine uygun yeni ve yerli bir mimari geliştirildi. Yakın bir süreçte ihalesini gerçekleştireceğiz. Hayırlı olsun” dedi.
1
DUMLUPINAR İLKOKULU İHALESİ DE 14 NİSAN’DA

Yeni yapılacak 24 Derslikli Anadolu İmam Hatip Kampüsü yapım inşaatı işi ihalesinin 4 Nisan Salı günü, 18 Derslikli Dumlupınar İlkokulu yapımı inşaatı işi ihalesinin de 14 Nisan’da yapılacağını söyleyen Uslu, “Denizhan Mahallemize yapılacak yeni Dumlupınar İlkokulumuz da ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Bayat Devlet Hastanesi ikmal ihalesi yapılacak

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 30 Yataklı Bayat Devlet Hastanesi İkmal İnşaatı yapım işi ihalesinin 12 Nisan 2017 tarihinde yapılacağını söyledi. Yüklenici firmadan kaynaklı olarak ihalesi tasfiye edilen Bayat Devlet Hastanesinin yasal süreçler nedeniyle yapımının geciktiği belirten Uslu, “Çorum’un asırlık projelerini gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yasal çerçevesinde yapılan ihalelerde ne yazık ki yüklenici firmalardan kaynaklı sorunlar yaşayabiliyoruz. Bayat ilçemizde de Devlet Hastanesi inşaatımızda yaşanan sorunlar nedeniyle ihale fesih edildi. İkmal ihalesinin hızlı bir şekilde yapılması için süreci yakından takip ettik. İkmal ihalemiz Sağlık Bakanlığı, Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından 12 Nisan Çarşamba günü yapılacaktır. Hayırlı olsun” dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam