USLU "AHLAKİ DEĞERLERİMİZİN ÖNÜNE BARIŞI KOYDUK"

Politika 26 Mayıs 2013 09:34
A
a

TBMM İdare amiri Çorum Milletvekili Salim Uslu İlçe danışma meclisinde "Barışı hakim kılıp sürekli hale getirmek zorundayız" Ahlaklı vicdanlı,Hukuka saygılı olmak bizim varlık sebebimizdir dedi.

Çorum  Ak parti millet Vekili Salim Uslu İlçe Danışma Meclisi Mayıs Ayı toplantısında konuştu.

Değerli  divan ve sevgili arkadaşlar bu toplantıları yapılma nedeni belli,karşılıklı birbirlerimizi motive etmek,son gelişmeleri birinci kişiden duymak ve sandık da görevli,mahalle teşkilatlarında görevli ve parti teşkilatlarımızın motivasyonunu artırmaktır ve heyecan katsayımızı yükseltmektir.dedi
Uslu bize verilen görevin ve hedeflerin  neresindeyiz bunların görmek için bu toplantıları yapıyoruz dedi. 


Biraz önce İlçe teşkilatımızın görsel sunumunun  başında Başbakanımızın güzel bir sözü vardı " Siyasetin Tek Limanı Ahlaktır" sözüyle başladı gerçekten bu söz çok önemli .Yani bir taraftan üye sayımızı artıracağız,nitelik olarakda yani kalite olarak da ve ahlaki olarakta teşkilatımızın görünürlük ve farkındalık anlamında özgüe ağırlığını artıracağız dedi .Uslu; sayısal gücünün yanınsıra gücünü artırmış oluruz.yoksa o sayısal kalabalıklar ,eğer içerisinde yeterince bir ağırlık yoksa,bir ahlak bir muhteva,bir heyecan ,bir çoşku ,bir kararlılık yoksa ve bir sadakat taşımıyorsa o zaman bu toplantı anlamlı olmaz dedi.

Salim Uslu konuşmasını şöyle sürdürdü. Birbirlerimizin eksikleri ve yanlışları üzerinden siyaset üretmek,birbirlerimizin zaafları üzerinden siyaset üretmek ve siyasi söylem geliştirmek yada önümüze gelen siyasi fırsatları değerlendirmek şahsi hesaplar ve hevesler içine düşürmekten allah bizi korusun dedi.biz kendimizden ziyade Ülkemizin geleceğini düşünmek ,ülkemizinden de önce İnsanlığı düşünmek zorundayız dedi.Çünkü insanlık bir ateş içerisnde yanarken,insanlık bir savaş ortamındayken,insanlık gece yatarken evimiz bombalanacakmı diye,yada yarın akşama ekmek bulabilecekmiyiz veya yarın hangi hukuksuzlukla,hangi katliamla karşıkarşıya kalacağız diye düşünürken,bizim ülkemizde bu insanlara huzur ve yaşama şansı tanımaktır.İnsanlığın gereği budur dedi

Uslu; bizim siyasetimiz bir ahlak anlayışına ve ahlak ilkeleri bütününe dayanır. HZ.Aliye atfen söylenir derki "Bizim Ahlaki önceliğimiz barış siyasi önceliğimizde hukuk vardır" 

Bu nedenle hükümetimizinde önünde iki tane temel öncellik vardır.1 - Ahlaki öncelik olarak önümüze Barışı koyduk çünkü barışı kurmak için,barışı sürdürmek için ve barışı sürüdürüle bilmek için insanın ön yargılardan , ön kabullerininden uzaklaşmış olması gerekir dedi. Salim Uslu  İnsanın yüreğinin sevgi yüklü olması gerekir.İnsanın bir diğerini ötekileştirecek gibi dışlamak gibi,bir kompleksden kurtulmuş olması gerekmektedir.Kendini üstün gibi görüp üstünlük taslamatan uzak olması demektir.Kendinden başka herkese saygı gösteren ,kendinden başka herkesin varlığına saygı gösteren ,düşüncesine saygı gösteren,bir anlayış mütevazi anlayıştır dedi. bunu için bizim ahlaki önceliğimiz barıştır.Biz popilizmden uzak bir siyaset üretmek düşüncesinde olan siyasetcileriz.Çünkü biz insanlığımızı düşünmek zorundayız dedi.

Değerli yol arkadaşlarım  eğer insanların işyerlerinde ve evlerinde huzursuzluk varsa,yaşadağı mahallede huzursuzluk varsa insanın sağlıklı düşüne bilme şansı yoktur.Bizim barışı hakim kılmamız ve sürekli hale getirmemiz lazım ki gündelik telaş yerine, gündelik telaşsız bir ortamda sorunları düşünelim ve önceliklerimizi doğru belirleyelim gelece yönelik doğru kurgular yapalım dedi.Bu ülke bir savaş hali yaşıyor olmaktan,bu ülke bir çatışma ortamında olmaktan , bu ülke içerisinde kan görmekten, bu ülke göz yaşı görmekten  bitap düşmüştür.Yorgun düştük yıllarca sadece bundan değil bu kan ve göz yaşı üzerinden ticaret yapanların yüzünden de  yorgun düştük.

Kendi şartlarını olgunlaştırmaya çalışanlar olgunlaştırdıkları şartlarında arkasından  kendilerini halkın kendi belirlediği iktidarı ellerinden alarak ,Anayasanın kendilerine verdiği yetkilerle yetinmeyenler,Siyasi ve Milli iradenin üzerinde  görenler bizleri çok yordular.İnsana ait bütün özgürlük alanları sorun oldu bu hükümetler zamanında.Bundan dolaıdırki barış ortamını sağladığımız takdirde dün sorun olan şey bu gün sorun olmuyor dedi.Siyasi önceliğimiz ise hukuk ve adalettir.   .  


Bu üklede çok hukuksuzluklar yaşandı,üniversiteden atılan öğrenciler yada atılan öğretim üyeleri ,kıyafetinden değil düşüncesinden dolayı da atılan öğrenciler birazdaha ileri giderek sizin okula gönderdiğiniz öğrenciniz yüzünden sizin siciliniz bozulmuş, bunlarıda yaşadık dedi. Çoçuklarımıza konan isimlere bile müdahale ettiler.
sonra Hukuk'da karşılığı olmayan şuçlar icat ettiler,hukukta karşılığı olmayan suçlarla suçladılar,sonra hukukda karşılığı olmayan cezalarla cezalandırdılarve bizi mahkum etmeye çalıştılar.Tıpkı 28 şubat2da olduğu gibi tıbki 27 nisan da olduğu gibi.Yaprtığımız her hukuksuzluk yanımıza kar kalır dediler,Millete karşı tankların namlularını çevirdiler ama geldiğim şu noktada insanlarımız hayır dedi.Hukuk'tan ve Yargı'dan muaf olduğunu sananlar,giydiği kıyafeti,yada orasındaki burasındaki amplemi,sembolü,yıldızı kendisine muafiyet zannedenler şimdi yargının önünde hesap veriyorlar  dedi.

Nasıl bu ülkenin başbakanı yargılanıyorsa,Bu ülkenin Genel kurmay başkanı da,bu ülkenin kuvvet komutanıda,bu ülkenin ben dokunulmazım zanneden üniversite hocasıda,Gazeteciside,yargının karşısına çıkıp hesap veriyor.Kuvvetler ayrılığı dediğiniz şey bize diyorlarya Ak parti tek parti diktasi getiriyor diye suçluyorlarya dün demokrasi adına bu gün laf söyleyenler,dün yargıçlara emir komuta  zinciri içersinde birifinglerden rahatsız olmamışlardır.Yargı bağımsızlığını uygulamak akıllarına gelmiyordu,bu gün yargının bağımsız olmasından rahatsız oluyorlar dedi Uslu bunları söylerken intikam için söylemiyorum Kendini milletten üstün görenler değil biz egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözünü uyguluyoruz dedi.Yani bizim 2. önceliğimiz ahlak ve hukukdur dedi

Bizim görevimiz sadece üye sayımızı binden ikibine çıkarmak değil, bizim  görevizimiz sadece altı bini, onikibine çıkarmak değil aynı zamanda bu sayısı nitelikli hale getirmektir.İçini doldurmak,ilkeli ve ahlaklı olarak örnek ve önder olmaktır bizim görevimiz..Güzel bir söz var "Hesap adamı Makam sahibi yaparda.Vicdan daha önmeli işe yarar adamı adam yapar" yani insanı insan yapar. Gelip gecici hesaplar bizim camiamıza ait değildir dedi. Bize yabancıdır.Vicdan sahibi olmak  bizim için en önemli görevdir dedi .Vicdanlı davranmak hepimizin görevi olmalıdır.Siyaset'de bir hizmet etme aracıdır. Başbakanımız bu yüzden söylemiştir o sözü 
" Siyasetin Tek Limanı Ahlaktır" demiştir.Başbakanımız Dünya liderliğini Ahlaklı davranışıyla başarmıştır.Millet olma şuuruna yeniden vesile olmamıza sebeb olmuştur.Başbakanımız nediyor Filistindeki göz yaşı , Halepde'ki göz yaşı yada dünyanın başka biryerindeki göz yaşı  bizi ilgilendiriyor diyor.İşte bu düşünce evrensel düşünmedir,bu kendini insanlığa adamaktır.bu insanlık adına vizcdan sahibi olmaktır dedi. Bizim medeniyetimiz de böyle olmayı gerektirmektedir.

Önümüzde zorlu bir süreç var arkadaşlar,bir tarafdan  İç barışı kurmaya diğer tarafdan Dış barışı katkı sağlamaya çalıştığımız bir süreçte  önümüzdeki seçimlerde ve muhtemelen Anayasa ve cumhur başkanlığı seçimlerinden yüz akıyla çıkmaya mecburuz dedi.Çapraz kamu oyu araştırmalarında oyumuz %52-53 civarında gözüküyor biz seçimden seçime siyaset yapan bir parti değiliz.bizim bu toplantılarımız bir muhasbe toplantısı,kendimizi yenileme toplantısıdır. Biz dostumuzu da dalkavuğuda iyi biliriz dedi.Birbirimizin yanlışlarını eksiklerimizi,ihmal ve ihlal'lerimizi yüzümüze karşı söylemeye mecburuz . Biz bu anlayışla yolumuza devam etmeliyiz dedi.  

 .
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam